Hesabım
    Gerard Butler "Ölüm Maçı"na Çıkacak!

    Dynamo Kiev ile Naziler arasında gerçekleşen futbol karşılaşmasının hikayesini anlatacak Dynamo isimli filmin başrolünde Gerard Butler yer alacak...

    Konusunu Dünya Savaşları'nın oluşturduğu filmler her daim sinemanın ilgi çekici hikâyelerinin başında geliyor. Buna futbol temalı filmleri de eklersek, filmin dikkat çekmemesi için bir neden yok. Son gelen habere bakılırsa, başrolünde Gerard Butler'ı izleyeceğimiz Dynamo isimli proje de işte bu iki konuyu birleştiren bir öyküye sahip.

    2. Dünya Savaşı'nda Nazi işgali sırasında Ukrayna'da yaşanan direnişi bir futbol takımının özelinde anlatacak olan film, ülkenin o dönemki en güçlü takımı Dynamo Kiev ile Nazi işgal güçlerinin arasında oynanan ve ismi tarihe "Ölüm Maçı" olarak geçen karşılaşmanın hikâyesini anlatacak. Gerçek bir olaya dayanan bu hikâyenin sonunda Dynamo Kievli futbolcular Nazi kuvvetlerini 5-3 yenmiş, fakat maç sonrasında tutuklanan 9 Ukraynalı futbolcudan 4'ü öldürülmüştü.

    Andy Dougan'ın kurgusal olmayan Dynamo: Defending the Honour of Kiev isimli kitabından uyarlanacak olan filmin çekimlerine önümüzdeki ay Avrupa'da başlanması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top