Hesabım
    Senaryo, Yönetmen, Rol.

    İskender'in gözdesinin keyifli günleri

    Her ne kadar 1999-2001 arasında, içlerinde Dövüş Kulübü, İnce Kırmızı Hat ve Amerikan Sapığı gibi iddialı yapımlarda bulunan oniki filmde rol almış olsa da Jared Leto, kariyerindeki en önemli çıkışı Büyük İskender'le yaptı. Önündeki yeni projelerden bahseden ünlü oyuncu, hayatının en güzel dönemini yaşadığına inanıyor.

    Büyük İskender'deki oyunculuğu ile değil ama yarattığı Hephaistion karakterinin biseksüelliğiyle çeşitli eleştiriler alan Leto, kiritik yazarlarıyla aynı görüşleri paylaşmıyor. ''Benim için bir filmde üç önemli unsur vardır. Birincisi muhteşem bir senaryo, iyi bir yönetmen ve benim rolüm. Büyük İskender'de bunların hepsi bir aradaydı. Oliver Stone'la çalıştığım için çok mutluyum'' diyen Leto yeni bir dev bütçeli filmin çekimlerini de henüz bitirdi.

    Andrew Niccol'ün yönettiği Lord of War'da Nicolas Cage'le başrol paylaşmış olmanın keyfini çıkaran Leto ''Çok yetenekli insanlarla çalıştım. Ne Cage'in ne de Niccol'ün başarılarından bile söz edemem. Biliyorsunuz Niccol, Truman Show'u yapmıştı. Filmde Cage'in kardeşi Vitali'yi canlandırıyorum. Rus kökenli Amerikalılarız ve bütün dünyaya silah satıyoruz. Ben obsessif bir karakterim, uyuşturucu falan kullanıyorum. İskender'in hemen peşinden böyle bir yapmış olmak harika hissettiriyor. Kendimi kariyerimin zirvesinde görüyorum''.

    Ünlü oyuncu şimdi de düşük bütçeli bir psikolojik gerilime başladı. Çekimleri New York'ta süren Awake'in yönetmeni, tanınmamış bir isim olan Joby Harold. Leto filmde, kalp nakli esnasında anestezi yapılmasına rağmen etrafında olup biten her şeyi duyan ve hisseden değişik bir karakteri canlandırıyor. Bu kadar hızlı çalışma gösteriyor ki, 2005 sadece Leto için değil, hayranları için de harika bir yıl olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top