Hesabım
    Yeni Bir 'Alacakaranlık Efsanesi' mi Doğuyor?

    Sıcak Bedenler (Warm Bodies) sinemaya hızlı girecek gibi görünüyor...

    Bir ölümlü hiç girmemesi gereken bir yola adım atar ve bir ölümsüze aşık olur! Şimdi ya aşkını kalbine gömecektir, ya da onun peşinden giderek türlerin birbirine karışmasına, hatta savaşa yol açacaktır... Son 10 yıldır benzer örneklerini çok seyrettiğimiz ve özellikle genç kızları kalbinden vuran roman ve film serisi olarak karşımıza çıkan Alacakaranlık (Twilight) efsanesi bu cuma vizyona girecek olan Alacakaranlık Efsanesi : Şafak Vakti Bölüm 2 ile sona ererken geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni bir fragman kapıların henüz kapanmadığının sinyalini veriyor.

    Fakat bu sefer karşımızda vampirler değil, zombiler var! Seattle'lı genç bir yazar olan Isaac Marion'ın aynı adlı ilk romanından Jonathan Levine tarafından uyarlanan Warm Bodies adlı filmin fragmanı şimdiden büyük ilgi uyandırmışa benziyor. Levine'nin Vahşet PartisiThe WacknessŞansa Bak gibi önceki filmlerinin beğeni topladığını düşünürsek Warm Bodies uyarlamasından da özgün bir iş çıkması yüksek ihtimal diyebiliriz.

    Türkçe'ye Sıcak Bedenler olarak çevrilen romanda isimsiz erkek bir zombi, aslında kendisini yok etmeye gelen bir insana, Juliet adında genç bir kıza aşık oluyor ve 'iyileşmeye' başlıyor. Film de fragmandan anladığımız kadarıyla paralel bir anlatım izleyerek, aslında hastalığa tutulan zombilerin iyileşebileceğini ve yeniden insana dönebileceğini iddia ediyor ve soruyor: Dünyayı aşk kurtarabilir mi?

    ABD'de 1 Şubat 2013'te gösterime girecek filmin Türkiye vizyonu ise henüz belirsizliğini koruyorken Nicholas Hoult'un canlandırdığı R (Romeo) adlı karakterin bir Edward'a dönüşüp dönüşmeyeceğini de zaman gösterecek!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top