Hesabım
    Alacakaranlık Efsanesi Türkiye ve ABD Boxoffice'in zirvesinde!

    Serinin son filmi, yurt dışı gişesini şaşırtmadı; Türkiye'de ise hafta sonu açılışı ile rekor kırdı...

    Alacakaranlık Efsanesi : Şafak Vakti Bölüm 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) vizyona girdiği 16 Kasım cuma gününden itibaren ilk 3 günlük gişesinde ABD'de 141 milyon 300 bin dolarlık hasılat elde ederek en yakın rakibi Skyfall'a büyük fark attı. Film Türkiye'de ise toplam 310 sinema 523 salonda gösterime girdi ve ilk üç gün sonunda 410.761 izleyici ile 4.180.645,95 TL'lik gişe hasılatına imza attı. Bu rakam, Türkiye gişe verileri göz önüne alındığında "Tüm Zamanlar Yabancı Film Açılış Haftasonu Hasılat" rekorunu kırmış olarak kabul ediliyor.

    Yurt dışındaki rakamlara bakıldığındaysa Şafak Vakti Bölüm 2, Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (New Moon)'dan sonra en başarılı ikinci Alacakaranlık filmi olarak gösteriliyor. Serinin bir önceki filmi olan Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1) ülkemizde Kasım 2011'de vizyona girmiş ve toplamda 1.379.487 izleyiciye ulaşmayı başarmıştı.

    ABD Boxoffice rakamlarındaki diğer veriler ise şu şekilde: son James Bond efsanesi olan Skyfall Amerika'da 161 milyon 300 bin dolar civarında hasılat elde etti, fakat dünya genelinde bu rakam 669 milyon dolar düzeyine çıkmış durumda.

    Ülkemizde gösterilmesi için biraz daha sabretmemiz gereken Steven Spielberg imzalı Lincoln ise 21 milyon dolarlık hasılatı ile üçüncü sıraya yerleşmiş görünüyor. Disney'in büyüklere de hitap eden son aile filmi Oyunbozan Ralph (Wreck-It Ralph) 18 milyon dolarlık hasılat ile dördüncü sırada yer alırken, Denzel Washington'ın son filmi Uçuş (Flight) üçüncü haftasında 8 milyon 615 bin dolar hasılat yaparak beşinci sırada yer alıyor.

    Güncel ABD gişe verilerine ve hasılat detaylarına Boxoffice sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top