Hesabım
    Pek Yakında: HTR2B Geni Geliyor!

    Yeni bir yerli gerilim yolda!

    Reklam sektöründeki deneyimi ile tanınan Osman Evren Tolga'nın ilk uzun metrajlı sinema filmi olan HTR2B vizyona girmeden önce filmin temasına uygun olarak geniş bir viral kampanyası yürütüyor. Öncellikle Ntvmsnbc üzerindeki Türk kobaylar öldü mü? başlıklı geçmiş tarihli ve filmin konunun beslendiği bir haber ile gündeme getirilen yapım, şimdi de adını aldığı htr2b geninin gizemini yeniden masaya yatıracakmış gibi görünüyor.

    Paylaşılan bilgilere göre, Aralık 2010’da bir grup bilimadamı tarafından ortaya çıkartılan htr2b geninin, halk arasında “mutluluk hormonu” olarak tanınan seratonin salınımından sorumlu olduğu belirtiliyor. Vücuttaki htr2b geni ile oynamak ise ilkel dürtüsel davranışlarında anormallikler görünmesine neden oluyor. Beynin frontal lobunda daha etkili olan da htr2b geni, değer yargıları, sorumluluk, suçluluk duygusu ve mantıksal davranışlardan sorumlu olma gibi duyguların kontrolünü de elinde bulunduruyor. Aktarılan bilgilere göre genetik değişime ek olarak suç işlemeye eğilimli "htr2b değişkeni taşıyıcıların" tümünün erkek ve alkollü olduğunun altı çiziliyor.

    Değişime uğradığında tüm canlıların içinde yatan saklı şiddeti gün yüzüne çıkartabileceği vurgulanan htr2b geni için “İçinde ne saklı olduğunu asla bilemezsin!” denirken, 28 Aralıkta vizyona girecek filmde ilkel şiddet dürtüsünü kontrol edemeyen erkek kobayların saçtığı dehşeti seyredeceğimizin sinyallerini de veriyor. Kadrosunda Teoman Kumbaracıbaşı,Serkan Altunorak, Şamil Kafkas gibi isimlerin yer aldığı yapıma dair diğer detaylarsa halen gizemi koruyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top