Hesabım
    Peter Jackson 'Hayvan Ölümleri' Hakkında Konuştu!

    PETA'nın The Hobbit filminde hayvanlara kötü muamele edildiği gerekçesiyle gösterilere hazırlandığı sırada yönetmenden açıklama geldi...

    Geçtiğimiz günlerde AP Haber Ajansı'nda çıkan bir haberde, Peter Jackson'ın yönettiği Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) filminin çekimleri sırasında hayvanlara kötü muamele edildiği gerekçesiyle Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler Organizasyonu (PETA) tarafından sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Tüm dünyada ve filmin vizyona girdiği salonlarda gösteriler düzenlemeye hazırlanan PETA'nın suç duyurusuna cevap veren Jackson, çekimler sırasında 27 hayvanın hayatını kaybettiği şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

    Konu hakkında bir basın açıklaması yapan yönetmen, filmin Yeni Zelanda'daki setinde hayvanlara kötü muamelede bulunulmadığını söyledi ve "Yapımcılar, 27 hayvanın filmin çekimleri sırasında hayatlarını kaybettiği şeklinde yöneltilen suçlamaları reddediyor" dedi.

    Basın açıklamasının devamında ise Jackson, aksiyon sahnelerinde ve hayvanlar üzerinde aşırı stres yaratabilecek diğer sahnelerde hayvanların yer almaması için olağanüstü önlemlerin alındığının altını çizdi. Yaşanan herhangi bir kazada zaman kaybedilmeden gereğinin yapıldığı, yaşananların araştırılıp uygun önlemlerin alındığı belirtildi.

    Jackson ayrıca filmde rol alan hayvanların sağlığı için yüz binlerce dolar harcandığını ve hayvanların yer aldığı sahnelerin %55'nin de bilgisayar efekti olduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top