Hesabım
    Pera Film'de Yeni Yılın İlk Programları: Aklın Gözü ve Yeni Yılda Deneysel Masallar

    François Caillat belgeselleriyle geliyor...

    Pera Film'de 2013'ün ilk gösterim etkinlikleri 11 – 30 Ocak tarihleri arasında l’Institut français işbirliğiyle düzenlenecek François Caillat belgeselleri “Aklın Gözü” ve buna paralel olarak sunulan “Yeni Yılda Deneysel Masallar” programı ile devam ediyor.

    François Caillat’nın dört etkileyici belgeseline evsahipliğini yapacak Aklın Gözü, Caillat’nın tarih, zaman ve bellek kavramlarını belirli olaylara odaklanarak araştıran, çok katmanlı makalemsi belgesel filmlerini seyircilerle buluşturacak. Caillat için artık içgüdüsel olan görsel ve ses, özgün deneysel bir hikâye anlatımının kilit öğeleri olarak yansıyor.

    12-30 Ocak 2013 tarihleri arasında ise François Caillat’ın seçtiği beş belgeselden oluşan Yeni Yılda Deneysel Masallar isimli program gösterilecek. Çok fazla bilinmeyen ve hatta gösterime dahi girmemiş belgesellerden oluşan seçki, belgesel sinemanın sınırlarını genişletirken, belgesel estetiğinin tüm gücünü gözler önüne seriyor. Özellikle gözden uzak, alternatif ve deneysel olanı, motif, stil ve metod sayesinde yakalayarak, görselliği ön planda, çarpıcı hikâyeler yaratabilme yetisini de beyazperdeye taşıyor.

    Detaylı bilgi: http://www.peramuzesi.org.tr/pera_film/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top