Hesabım
    Akademi, Oscar Ödülleri Oylama Sürecini Uzattı!

    Akademi üyelerinin Internet ile imtihanı zor geçiyor...

    Oscar Ödülleri'nde yarışacak aday filmleri belirleyecek oylamanın yeni oylama sistemi nedeniyle 24 saat uzatıldığı duyuruldu. İlk kez bu yıl kullanılan yeni sistemle Akademi üyeleri oylarını Internet üzerinden gönderdi. Fakat yaklaşık 6000 Akademi üyesinin oy verme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor. Çoğu üye oylamanın yapılacağı Internet sayfasını açmakta güçlük çekerken, diğerleri de sistemin kafa karıştırıcı olduğunu belirtiyor.

    Akademi üyelerinin yaş ortalamasının 62 ve sadece yüzde 14'nün 50 yaşının altında olduğu düşünülürse, üyelerin bilgisayar konusundaki çekinceleri daha bir anlam kazanıyor. Bir üye yaptığı açıklamada, "Internet'e girmiyorum. Hatta bir bilgisayarım bile yok. Bir sonraki kitabımı dahi el yazısı ile yazıyorum" diyerek yeni sisteme olan tepkisini dile getirdi.

    Geçtiğimiz yıla kadar posta yoluyla gönderilen oylamalar 4 Ocak'a kadar sürecek. Adaylar ise 10 Ocak'ta açıklanacak ve 85. Oscar Ödül Töreni 24 Şubat'ta Dolby Theatre'da düzenlenecek. Törenin sunuculuk görevini ise bu yıl Seth MacFarlane üstlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top