Hesabım
    Al Pacino ve Brian De Palma Tekrar Bir Arada!

    Efsane kolej koçu Joe Paterno'nun hayatı film oluyor...

    Yaralı Yüz (Scarface) filminin yönetmeni Brian De Palma ile başrol oyuncusu Al Pacino, Happy Valley isimli yeni bir proje ile tekrar bir araya geliyor. Film, Penn State Amerikan futbol takımının koçu Joe Paterno'nun hayatını anlatacak.

    Al Pacino'nun geçtiğimiz Eylül ayında başrolde yer alacağı duyurulan projenin senaryosu Joe Posnanski'nin Paterno biyografisinden uyarlanacak. Kitapta koçun 1966'da Penn State'e başlamadan önceki hayatından 2011'de karıştığı seks skandalına kadar olan tüm yaşamı anlatıyor. Bu olaydan sonra 46 yıldır çalıştığı kurumdan kovulan efsane kolej koçu Paterno, 30 yılı aşkın süre boyunca yardımcılığını yapan ve çocukları taciz etmekle suçlanıp en 30 yıl hapse mahkûm olan Jerry Sandusky'nin yaptıklarının bir nevi günah keçisi seçilmişti. Joe Paterno Ocak 2012'de 85 yaşında vefat etti.

    Senaryosunu Geçmişin Gölgesinde (American History X)'nin senaristi David McKenna'nın yazması düşünülen filmin çekim takvimi henüz belli olmasa da, en kısa zamanda 'motor' demesi bekleniyor.

    Al Pacino yönetmenle son olarak 1993 tarihli Carlito’nun Yolu (Carlito's Way) filminde çalışmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top