Hesabım
    Oscar Heykelcikleri Nereden Geliyor?

    Kimlere gideceklerini merak ediyoruz, peki ya nereden geldiklerini?

    Her yıl sinema dünyasının gözlerini çevirdiği Oscar Ödülleri törenine az bir zaman kaldı. Herkes Oscar heykelciklerinin kime gideceğini merak ededursun, altın kaplama Oscar heykelciklerinin nereden geldiğini biliyor muydunuz?

    Bu yıl ilk kez Hollywood'un en prestijli ödüllerinden Oscar'ın heykelcikleri Kanadalı bir firma tarafından kalıba dökülecek. Chicago'da bulunan aile şirketi R.S. Owens tarafından 1983’den bu yana dek sürdürülen gelenek, geçtiğimiz Aralık ayında şirketi satın alan Kanadalı St. Regis Crystal'a geçti. Her ne kadar şirketin merkezi Ontario olsa da, geleneğe uygun olarak 3.8 kilogramlık ve 34 cm'lik 24 karat altın kaplama heykelcikler Chicago'da üretilmeye devam edilecek

    Emmy Ödülleri'nin heykelciklerini de kalıba döken şirketin sahibi R.S. Owens, yaptığı açıklamada yapılan anlaşma ile ödüllerin Amerika'da üretilmeye devam edileceğinin garantisini aldıklarını belirtti. Uzak Doğu'nun ucuz iş gücüyle savaşlarına devam ettiklerini açıklayan R.S. Owens, aralarında Academy of Country Music Awards, MTV Video Music Awards ve Clio Awards gibi önemli ödüllerin de bulunduğu heykelciklerin Çin'de üretilmeye başlandığından yakındı ve "Tanrıya şükür ki Oscar ve Emmy ödülleri hâlâ Amerika'da üretiliyor" şeklinde konuştu.

    Çalışmalarına alınan sipariş ile bir yıl önceden başlanan heykelcikler britanyum alaşımından üretiliyor ve daha sonra sırasıyla bakır, nikel, gümüş ve son olarak da altın kaplama ile son şekli verilip cilalanıyor. Tamamen el işçiliği ile oluşturulan kalıplardan alınan heykelciklere yine el işçiliği ile son şekli veriliyor.

    R.S. Owens, her Oscar heykelciğinin numaralandığını fakat hangi ödülün kime gideceğini bilmediklerini söylüyor. Ödül alanların isimlerinin Oscar heykelciğine eklenmesi ise daha önceden tüm aday isimler için hazırlanan oyulmuş plakalar sayesinde gerçekleşiyor.

    85. Oscar Ödülleri'nde altın heykelciklerin yeni sahipleri 24 Şubat 2013'te Los Angeles Dolby Theatre'da düzenlenecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top