Hesabım
    Pek Yakında: Eve Dönüş "Sarıkamış 1915"

    I. Dünya Savaşı yıllarında geçen gerilimli film 8 Mart'ta sinemalarda...

    I. Dünya Savaşı sonunda eskiden Osmanlı toprağı olan ama savaş yenilgisi sonrası sahipsiz kalan Doğu Anadolu Bölgesi’nde, sert kış şartları ve doğa ile mücadele eden insanlar gerçek bir belirsizliğe sürüklenmektedirler. Karmaşanın hakim olduğu bu ıssız topraklarda, hem hayatta kalmaya ve hem de eve dönmeye çalışan çaresiz insanların hikayesi, Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmiyle gerilim dolu bir dille beyazperdeye geliyor.

    Yönetmenliğini Alphan Eşeli’nin üstlendiği, başrollerde Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin'i seyredeceğimiz film 8 Mart 2013, Cuma günü Türkiye’de vizyona girecek. Filmden geçtiğimiz hafta son bir fragman, poster ve set fotoğrafları da paylaşıldı.

    Böcek YapımMars Entertainment Group ve Bubi Film ortak yapımcılığında çekimleri tamamlanan ve hazırlık aşaması 2011'de başlayan filmin çekimleri ise 2012 Mart ayında tamamlanmıştı. 120 kişilik bir ekip ana çekim mekanı olan Sivas ilinin Divriği ilçesindei merkeze 32 km uzaklıkta olan Çobandurağı Köyü'nde çalıştı. Son 50 yılın en soğuk kış mevsiminde çekimleri 5 haftada tamamlanan film, savaş öğesinden ziyade açlığın, terk edilmişliğin ve kapıdaki ölümün gerilimini beyazperdeye taşıyacak.

    Filmin fotoğraf galerisi için tıklayın!

    Filmin yapımcılarından Oğuz Peri ile yapım aşamasında gerçkleştirdiğimiz röportajı okumak için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top