Hesabım
    Altyazı'nın Şubat Sayısı Çıktı!

    Derginin kapağında Leos Carax ve Holy Motors bulunuyor...

    Ülkemizim sayılı sinema dergilerinden Altyazı 12. yaşına yenilenmiş yüzüyle merhaba dedi. Şubat ayında 125. sayısıyla değişen tasarımı ve yenilenen içeriyle kaşrımıza çıkan dergi, kapsamlı inceleme yazıları, yönetmen portreleri ve film eleştirilerinin yanı sıra Matine, Seyir Defteri, ÖteBeri, Ayın Kısası ve Bir An gibi yepyeni bölümleriyle 2013'ü kutluyor. Ayrıca derginin internet sitesi de bu değişimden payını alarak yenilendi.

    Derginin yeni sayısında !f İstanbul’a son filmi Kutsal Motorlar (Holy Motors) ile konuk olacak ve İstanbul'da bir söyleşi gerçekleştirecek olan Leos Carax'a geniş ayırıyor. Ayrıca Carax'ın filmografisi üzerinden sinemanın dünü, bugünü ve yarını kapsamlı bir şekilde inceleniyor.

    Ayrıca geçtiğimiz hafta vizyona giren Quentin Tarantino'nun yeni filmi Zincirsiz (Django Unchained)’de derginin sayfalarında kendine yer bulan filmler arasında. Dergi, Tarantino’nun bu yeni oyuncağına, filmin bol göndermeli yapısına ve ırkçılık bağlamında etrafında kopan tartışmalara yakından bakıyor.

    Altyazı'nın gelenekselleşen ‘Vizyon Değerlendirme’ dosyasında bu yıl da ülkemizin önde gelen film eleştirmenleri geçtiğimiz yılın ‘İlk 10’ listeleri paylaşıyor. Vizyonda gözden kaçan filmlere bir de Altyazı'nın gözünden bakın...

    !f İstanbul’un programına da geniş yer ayıran dergide, Miguel Gomes ve Peter Strickland söyleşilerinin yanı sıra, festivalde Altyazı’nın sunacağı Chris Marker imzalı Güneşsiz (Sans Soleil) üzerine bir inceleme yazısı da bulunuyor.

    ALTYAZI’da ayrıca

    Lincoln: Spielberg’den Tarih Dersleri

    Tepelerin Ardında (Dupa Dealuri): Birbirinden Koparılmanın Hikâyesi

    Celal ile Ceren: Şahan Gökbakar’dan amatör sosyoloji

    Kanunsuzlar (Lawless): Kanunsuz ve Renkli

    Pürüzsüz Sinemaya Karşı: Mike Figgis ile söyleşi

    Mahremden Kamusala: Can Candan ile LGBT belgeseli Benim Çocuğum üzerine

    Ayın Kısası: Serhat Karaaslan’dan Musa

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top