Hesabım
    11. Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor

    Festival 15-23 Mart’ta İstanbul’da başlıyor...

    Kadınlar için kadınlar tarafından düzenlenen ve bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen 11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali başlıyor! 19 ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacağı olan festival 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir'de, 6-7 Nisan’da Sinop'ta ve 13-14 Nisan’da Bitlis’te sinemaseverlerle olacak.

    Festivalde bu yıl da tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyeler gibi pek çok etkinlik düzenlenecek. Bölümlere daha yakından baktığımızda Kadınların Sineması bölümünde Türkiye'den ve dünyadan kadın yönetmenlerin filmleri, Bedenimiz Bizimdir bölümünde "bedenimiz bizimdir" diyen filmler, Kendine Ait Bir Cüzdan bölümünde kendi ayakları üzerinde duran kadınların hikâyelerini anlatan filmleri, Cins-iyet-ler bölümünde cinsiyet ve cinsel kimlik sorunlarına değinen filmlerini izleyebilirsiniz. Ayrıca Filmmor-Women Make Movies dayanışmasının ürünü olan Women Make Movies özel seçkisi de festivalde yer alıyor.

    Festivalin ödüllerinden Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine ve muhafazakâr/ataerkil baskının altındaki kadınların öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açan filmlerin yönetmenlerine verilecek.

    Bu yılki toplu gösterimlerde ise Yeni Türkiye sinemasının “auteur”lerinden Yeşim Ustaoğlu ve filmlerinde kadın erkek ilişkilerini mizahi bir dille yeniden yapılandıran Doris Dörrie yer alıyor.

    Festival web sitesi: www.filmmor.org

    Twitter: Filmmor_

    Facebook: www.facebook.com/Filmmor

    Youtube: http://www.youtube.com/Filmmor

    Festival Biletleri: www.ticketturk.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top