Hesabım
    Afrikalılar Ray Dedi

    Irkını gururlandıran oyuncular

    Afrika kökenli Amerikalı film eleştirmenleri geçen yıl kendilerine ait bir dernek kurdular. Her yıl Amerikalı film eleştirmenlerinin geleneksel olarak En İyi On Film listesi oluşturduğunu Ray oldu.

    Siyah ırkı onurlandıran ve siyahi oyuncuların rol aldığı filmleri değerlendiren birliğin başkanı Gil Robertson yaptığı açıklamada ''Bu sene seçtiğimiz filmlerin insani yönleri ön planda'' dedi. Gerçekten liste değerlendirildiğinde siyah ırkı doğrudan etkilemeyen bambaşka yapımlar olduğu da görülüyor. Büyük stüdyoların yapımlarının yanında bağpımsız filmleri de içeren liste de en çok dikkat çeken filmler, şimdiden Altın Küre'nin favorisi gibi gözüken Martin Scorsese filmi The Aviator ve Amerikalı film eleştirmenlerinin en iyi film olarak seçtiğini Finding Neverland.

    Morgan Freeman, Don Cheadle ve Jamie Foxx gibi siyah oyuncuların bu yılki performanslarıyla gurur duyduklarını belirten eleştirmenler, özellikle Foxx'un Ray, Collateral ve Redemption: The Stan 'Tookie' Williams Story'de sergilediği oyunculuktan ötürü ünlü oyuncuya özel bir başarı ödülü verdiler.

    İşte Akrika kökenli eleştirmenlerin gözünden en iyi on film:

    1. Ray

    2. Hotel Rwanda

    3. Finding Neverland

    4. The Aviator

    5. Sideways

    6. Baadasssss!

    7. Brother to Brother

    8. Woman, Thou Art Loosed

    9. Million Dollar Baby

    10. Collateral

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top