Hesabım
    Léos Carax İstanbul'da!

    Fransız yönetmen !f İstanbul'un davetlisi olarak etkinliklere katılıyor...

    2012’ye damgasını vuran filmlerden biri olarak gösterilen Holy Motors/Kutsal Motorlar’ın sıra dışı yönetmeni Leos Carax !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali‘nin davetlisi olarak İstanbul’da. Bugün Galatasaray Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilen bir basın toplantısında soruları yanıtlayan Carax, genelde röportaj vermemesi ve sakin tavırlarıyla biliniyor.

    Basın toplantısının açılış konuşmasından sonra, festival direktörü Serra Ciliv’in sorularını yanıtlayan Carax, konuşmasının başında Holy Motors’un ana esin kaynağının beyaz limuzinler olduğunu dile getirdi. “Artık çok da revaç olmayan ve gösteriş için sadece kiralanan bu araçları bir filmde kullanmak istedim” sözleriyle çıkış noktasını özetleyen yönetmen başrol oyuncusu Denis Lavant’tan başkasını da bu rol için düşünmediğini ekledi. Lavant ile çok eski arkadaş olduklarını belirten Carax, başarılı oyuncunun bu filmdeki rolüyle Cesar Ödülleri'ne aday gösterilmesini ise geç kalınmış bir takdir olarak yorumladı. “Denis’nin benim filmlerim dışında çok daha iyi işleri de var” diyen yönetmen adaylıklar, ödüller gibi detaylara da fazla takılmadığını ekledi.

    Eva Mendes ve Kylie Minogue ile beraber çalışmanın yönetmenlik açısından nasıl bir deneyim olduğu sorusuna ise “Ben aslında kendimi yönetmen olarak görmüyorum. Sinema henüz çok genç bir sanat dalı. İnsan eliyle sonradan keşfedilmiş tek sanat. Ben de bu sanat dalını, sinemanın dilini kullanarak kendimi ifade etmeyi seviyorum. Hepsi bu.” Cevabını verdi.

    Filminin seyirciler tarafından anlaşılmamasına dair gelen yorumlara ise “Ben bu filmi ilkokula giden çocuklara da izlettirdim. Onlar benim ne demek istediğimi anladılar. Bir seyricinin aklına gelen reakarnasyon konusunu ise hiç düşünmemeiştim” şeklinde cevap veren Carax yaklaşık 40 dakika süren basın toplantısı boyunca mesafeli tavırlarından da hiç taviz vermedi.

    Yönetmen Léos Carax bu akşam saat 22:00'da Holy Motors’un Fitaş 4 salonunda gerçekleştirilecek galasına da katılacak. Yarın ise SALT Beyoğlu - Açık Sinema’da usta oyuncu Serra Yılmaz ile ilginç konulara değineceği bir sohbet gerçekleştirecek. Saat 18:00’de başlayacak etkinlik "Maskelerin Ardında: Sanat, Sürrealizm ve Diğer Tuhaf Şeyler Üstüne" temasını taşıyor…

    Holy Motors

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top