Hesabım
    Akademi İstanbul Sinema Okulu, Sinema Platformu Oluyor!

    Hazırlanan uzun süreli ve yoğun programlarla Akademi İstanbul sektör profesyonellerini buluşturmayı amaçlıyor...

    İlk yönetmenlik denemesi Film ile karşımıza çıkan ve oldukça ilgi toplayan Kerem Topuz, başkanlığını yaptığı Akademi İstanbul Sinema Okulu'nda 20 saat ve daha kısa süreli olan atölye programları ve ücretsiz seminerlerle sektördeki eğitim açığını kapatmayı hedefliyor. Programda sektörün çeşitli dallarından birçok profesyonel aynı çatı altında buluşacak.

    Topuz, yaptığı açıklamada sektörün bilgi açığını kapatmak istediklerini belirtirken, amaçlarının sinema hakkında her şeyin konuşulabildiği, paylaşılabildiği ve öğretilebildiği güncel bir platform yaratmak olduğunu söyledi. Topuz, bunu başarmanın yolunun “sürekli üretimden” ve “bilgi ve tecrübenin birebir paylaşımından” geçtiğinin altını çizerek vurguluyor. Sektörün, sektör olabilmesinin de ilk öncelikli hedefinin “sürekli üretim” olması gerektiğini sözlerine ekliyor.

    Sloganı “Film yapmayı denemeden öğrenemezsiniz!” olan Sinema Okulu uygulama ağırlıklı eğitimiyle, farklı dallardaki atölye programıyla bunu başarmayı amaçlıyor. Ayrıca programda küçük yaştaki sinemacılar için de sinema yazarı ve çocuk kitapları yazarı Banu Bozdemir’in eğitmenliğinde “Küçük Sinemacılar Film Atölyesi” düzenlenecek. Film müziği yapmak isteyen müzisyenler için de Murat Özdemir önderliğinde “Film Müzikleri Yapımı Atölyesi” düzenlenecek. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine yönelik Natali Yeres’in “Sanat Yönetmenliği Atölyesi”, görüntüde istenen etkinin yaratılabilmesi için nelerin gerekli olduğunun öğretileceği ve çekim tekniklerine dair temel bilgilerin uygulamalı olarak aktarılacağı Aşkın Sağıroğlu’nun gözetiminde “Görüntü Yönetmenliği Atölyesi” bunlardan bazıları…

    Sadece eğitim vermekle kalmayan Akademi İstanbul Sinema Okulu, katılımcılar için buluşma yeri olma işlevi de sürdürecek. Usta sinemacılar, sinema yazarları, senaristler, oyuncular, yönetmenler, dağıtımcılar, salon sahipleri gibi sektör temsilcilerini düzenleyecekleri seminerler ve söyleşilerle bir araya getirmeyi amaçlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top