Hesabım
    11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Programı Açıklandı

    On dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak festival 15 Mart'ta başlıyor...

    11. si düzenlenecek olan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl hırplanan susturulan ve görmezden gelinen tüm kadınlara adanıyor. Festival İstanbul'da 15-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonrasında 30-31 Mart'ta İzmir'de, 6-7 Nisan'da Sinop'ta ve 13-14 Nisan'da Bitlis'te seyirci ile buluşacak.

    Festivalin 'Kadın Sineması' bölümünde; Hatice Kamer’den Annemin Pusulası / The Compass of My Mom, Mizgin Müjde Arslan’dan Asya / Asya ve Ben Uçtum Sen Kaldın / I Flew You Stayed, Zara Zandieh’ten Ava’dan Kestiler / Fragments of Ava, Camera ETC’den Barracuda / Barracuda ve Mateso / Mateso, Diana Näcke’den Benim Özgürlüğüm Senin Özgürlüğün / My Freedom, Your Freedom, İlkyaz Kocatepe’den Bir Kurabiye Masalı / A Cookie Tale, María Giráldez-Miguel Provencio’dan Can Yelekleri Koltukların Altında / Life Vest Under Your Seat, Anne Le Ny’den Cornouaille / Cornouaille, Gülten Taranç’tan Dönüşüm / Metamorphosis, Perihan Bayraktar’dan Elinde Proje Var / With a Project in His Hands, Melek Özman’dan Hani Meral / So Where Is Meral, Esra Özban-Tuğçe Canbolat’tan Kır-kent / Rurban, Blerta Basholli’den Lena ve Ben / Lena and Me, Hiam Abbass’tan Miras / Inheritance / Héritage, Ruth Paxton’dan Nevada / Nevada, Pernilla August’tan Ötesi / Beyond, Maïwenn’den Polis / Poliss, Kristen Stevens-İnan Temelkuran’dan Siirt’in Sırrı / Know My Name, Cassandra Nguyen’den Teneffüs / Play Lunch, Anu Aun’dan Vardiya / Shift, Hande Çayır’dan Yok Anasının Soyadı / Mrs. His Name adlı filmler gösterilecek.

    Bu yıl Araf filmi ile birçok festivalden ödülle dönen yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun tüm filmlerinin toplu gösteriminin yapılacağı festivalde, bir diğer toplu gösterim yönetmen Doris Dörrie filmleri ile yapılacak.

    'Women Make Movies Seçkisi' adıyla gerçekleştirilecek bölümde gösterilecek filmler ise şöyle; Abby Moser’den Aşk ve Devrim: Riot Grrrl New York / Grrrl Love and Revolution: Riot Grrrl NYC, Rokhsareh Ghaem Maghami’den Basamakları Çıkmak / Going Up the Stairs: Portrait of an Unlikely Iranian Artist, Michèle Midori Fillion’dan Kadınlara İş Yok / No Job For a Woman, Deepa Dhanraj’dan Kadınların Adaleti / Invoking Justice, Aliona Van Der Horst’tan Su Çocukları / Water Children.

    'Bedenimiz Bizimdir!' bölümünün filmleri Başak Büyükçelen’den Derin Nefes Al / Take A Deep Breath, Rusudan Chkonia’dan Gülümsüyoruz / Keep Smiling, Işık Dikmen’den İçine Kaçan Kız / Girl, Slipped Inside, Gillian Aldrich-Jennifer Baumgardner’den Kürtaj Oldum / I Had An Abortion oluşturuyor.

    Festivalin 'Cins-iyet-ler' bölümünde ise Katherine Fairfax Wright-Malika Zouhali-Worrall’dan Bana Kuchu De / Call Me Kuchu, Amy Rose’dan İçli Dışlı / Twinset, Alexandra-Therese Keining’den Kalbimin Her Atışında / With Every Heartbeat, Ali Scher’den Külkedisi ile Prenses / The Maiden and The Princess, Karin Michalski-Sabina Baumann’dan Yapım Aşamasında / Working On It seyirci ile buluşacak.

    Son olarak 'Kendine Ait Bir Cüzdan' başlığı altında Ruth Reid’den Gece Vardiyası / Night Shift, Mina Keshavarz’den Tahran’a Hoşgelmediniz / Unwelcome in Tehran, Elizabeth Tadic’den Umoja- Erkeklere Yer Yok / Umoja-No Men Allowed festivalde gösterilecek filmler arasında olacak.

    Atölyelerin ve yönetmenler ile söyleşilerin gerçekleştirileceği festivalin kapanışında ise, 5. Altın Bamya Ödülleri'nin sahipleri belli olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top