Hesabım
    Dünya Savaşı Z (World War Z) Filminden Çok Özel Söyleşi!

    Beyazperde.com'un bağlı olduğu Allociné'nin Los Angeles muhabiri, hit filmin yönetmeni Marc Forster ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdi! Paramount Studyoları'nda yapılan bu röportajın Türkçe versiyonu ilk kez ve sadece Beyazperde.com'da!

    © Paramount Pictures/Plan B Entertainment/Skydance Productions

    Allocine Grubu'nun Los Angeles muhabiri Emmanuel Itier, Paramount Studios tarafından düzenlenen ve sayılı uluslararası gazetecinin çağrıldığı özel bir stüdyo gezisine katıldı. Bu davette henüz yayın kanallarında paylaşılmayan bir fragmanı ve filmden 20 dakikalık özel bir bölümü seyreden katılımcılar daha sonra, yönetmen Marc Forster ile bir basın toplantısında biraraya geldiler. Allociné Grubu adına Emmanuel Itier’in takip ettiği bu etkinlikten basın toplantısı notlarını ve yönetmenin soru cevap bölümünde yaptığı, filme dair çok özel açıklamaları ve detayları sizinle paylaşıyoruz. İlk kez ve sadece Beyazperde’com’da!

    Emmanuel Itier'in izlenimleri : Paramount Stüdyoları'na giriş yaptıktan sonra The Sherry Lansing sinema salonuna alındık. 3D gözlüklerimiz dağıtılırken, seyredeceğimiz ilk fragmanda üstümüze zombilerin atlayabileceğine karşı da uyarıldık. Tam da o sırada birazdan Miami'de bir partiye katılacakmış gibi görünen Brad Pitt salona girdi!

    "Hepiniz hoş geldiniz!" diyerek gazetecileri selamlayan Pitt,  "Her zaman bir zombi filmi yapmak istemiştim. Bu filmi oğullarım için çektim; umarım çok yaşlanmadan bu filmi izleyebilirler!" diyerek espri yapmaktan da geri kalmadı.  Filmin yapımcılığını üstlenen Pitt, konuşmasını "Bu film gerçekten zorlu bir yolculuktu. özelikle kitabı uyarlamak oldukça zordu ama Marc Forster sağ olsun ki başardığımıza inanıyorum. Hepinize iyi seyirler" sözleriyle tamamladı.

    © Paramount Pictures/Plan B Entertainment/Skydance Productions

    Soru-Cevap Bölümü'nden Marc Forster'ın filme dair yorumları:

    Film kitapla ne kadar paralel? Uyarlama sırasında özgür bir tarz mı seçtiniz ve yazar Max Brooks ile beraber çalıştınız mı?

    Kitap bir görsel anlatıma izin verecek biçimde kaleme alınmamıştı. Bu yüzden özünü ve ruhunu koruyarak ama bir sinema filmine daha çok oturacak bir hikaye tasarladık. Max Brooks ile çok sık iletişim halindeydik ama o bana güvendi ve ben hikayeyi bir filme uygun olan çizgiye getirdim.

    Sadece Brad Pitt’in karakterine mi odaklandınız yoksa kitapta yer alan diğer karakterlerin de hikayelerini filmde görecek miyiz?

    Marc: Fragman ve diğer kamera arkası videolarda tüm hikaye Brad'in karakteri üzerinde gibi görünüyor ama aslında öyle değil. Henüz onları tanımadınız ama pek çoklar. Brad’in İsrail’de olması gibi bazı yerlerde çok kilit karakterler var.

    © Paramount Pictures/Plan B Entertainment/Skydance Productions

    Zombi alt türüne yaklaşımınızda yatan ne tür bir felsefe var?

    Ben mümkün olduğunca gerçeğe dayalı olmasını, gerçek gibi görünmesini istiyorum. Sanki bugün gerçekten yaşanabilecekmiş gibi. Ayrıca George Romero’nun 1970 tarihli filmlerini severim. Geriye dönüp baktığımızda o filmlerin tüketim toplumu açısından bir metafor olduğunu görüyoruz ve bu açıdan bizim zombilerimiz karıncalar gibi daha ziyade biyolojiye gönderme yapıyor; bu yüzden Kudüs’te onları üst üste binmiş bir biçimde sanki bir karınca kulesi oluşturmuş gibi görüyoruz. Bugün dünyada aşırı nüfus artışı var ve yeteri kaynak bulunmuyor. 2050 yılında ise nüfusumuz 50 milyar olacak; bu yüzden bence bu film gerçekten aşırı nüfus, kaynakların kısıtlılığı ve salgın hastalıklar sonucu dünyanın nasıl çökeceğini gösteren bir örnek.  Filmde ayrıca zombilerin bir tsunami gibi hareket ettiğini göreceksiniz. Çünkü son besin kaynağını ele geçirmek için müthiş bir panik hali olacak. Bu çok "organik" bir film; ben doğayı çok gözlemledim ve uzmanlara danıştım hazırlık aşamasında.

    Brad Pitt ile bir araya gelişiniz, kendisinin projeye dahil olması nasıl oldu?

    Aslında Brad’in Plan B adlı şirketi kitabın film haklarını satın alarak projeyi geliştirdi diyebiliriz. Brad de bir yapımcı ve ben onların projesine dahil olduğum sırada ortada neredeyse hazır bir senaryo vardı; tabii ikon bir film yıldızı olduğu için kendisiyle çalışmak istedim. Daha önceden de Brad ile çalışmayı arzuluyordum; bu filmde çok iyi bir işbirliğine imza attık.

    © Paramount Pictures / Plan B Entertainment / Skydance Productions

    Fransız aktör Gregory Fitoussi ile de çalıştınız. Filmde hangi karakteri canlandırıyor ve kendisiyle çalışmak nasıl bir deneyimdi?

    Gregory Fitoussi çok güçlü bir aktör ve filmde Birleşmiş Milletler için hizmet veren bir pilotu canlandırıyor. Brad ile birlikte Güney Kore-İsrail arasında bir uçak gemisinde geliş gidişleri sağlıyor. Yardımcı rollerden birinde ve kendisiyle çalışmaktan çok memnun oldum.

    Şimdiye kadar yayınlanan videolardan gördük ki insanlar virüs bulaştıktan 12 saniye sonra zombiye dönüşmeye başlıyor. Bu süreyi nasıl ölçtünüz niye 10 değil de 12 saniye?

    Marc: Bu konuyu uzun bir süre tartıştık. Aslında her seferinde 12 saniye de değil. Dünyanın başka bir bölümünde bir insanın zombi dönüşmesi için daha fazla zaman gerektiğini göreceksiniz.  Ama genelde 12 sn. olarak geçiyor ve aniye var ve bu film için doğru bir zamanlama olduğunu düşündük.

    © Paramount Pictures/Plan B Entertainment/Skydance Productions

    Quantum of Solace’dan, büyük Bond filminden bu filme neler getirdiniz?

    Tabii ki bu filmi daha geniş bir skalaya çıkartmama yardım etti. Bu insana güven veriyor; dünyanın her yerinde film çekebileceğini hissediyorsun. Bond filmi içinde durum buydu. Bu bana bir film setinde yüzlerce insanla ve yüzlerce kamerayı aynı anda yönetmeyi öğretti. Her yeni bir film çektiğinizde bir şeyler öğreniyorsunuz.

    Daniel Craig ve Brad Pitt’i nasıl kıyaslayabilirsin?

    Bu elmayla portakalı kıyaslamak gibi bir şey olurdu. Her ikisi de gayet iyi oyuncu ve sanatçılar. Ben her ikisiyle de çalışmayı sevdim.

    © Paramount Pictures/Plan B Entertainment/Skydance Productions

    Zombileri öfkeli, hızlı ve agresif yapmak sizin fikriniz miydi ve sadece CGI ürübü zombileri mi göreceğiz ?

    Kesinlikle hayır! Belli makyaj hileleriyle yapılmış zombiler göreceksiniz. Sizin için bir sürü sürprizimiz var!

    Pek çok farklı mekanda çekim yapmaktan nasıl bir deneyimdi?

    Genelde herkes çok misafirperverdi ve biz bu hırs dolu filmi çekmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ayrıca Brad Pitt birçok kapıyı açan ikonik bir oyuncu.

    Filmin yaş sınırlaması konusunda neler söyleyeceksiniz? Film şiddet ve kan içermesi ile herkese ulaşacak bir gişe hiti olmasını nasıl dengeleyeceksiniz?

    Amacımız bu filmi PG13 sınırlamasında tutmaktı.  Çok kanlı bir film olmayacak. Ama hayranlarımız yine de memnun olacaklar; çünkü aksiyon dolu bir korku-gerilim filmi olacak.

    Filmde çekim yaptığınız ülkeler hangileri?:

    Amerika, İsrail, Güney Kore ve Whales’te çekilmiş bazı sahneler var.

    © Paramount Pictures / Plan B Entertainment / Skydance Productions

    Sahte silahların Budapeşte’de yakalandığı doğru mu ?

    Evet, gerçek silahlar, 'film silahlarına' çevrilip İngiltere’den Budapeşte’ye gönderildiler. Fakat polis gönderimi durdurdu ve basına haber verdi. Fakat daha sonra hatalarını fark ettiler. O dakikada her şey için çok geçti sonra bize “sahte” gerçek silahları geri verdiler.

    Bu film bir üçlü seri mi olacak?

    Şu anda bunu söylemek çok zor, önce bu filmin nasıl ilerleyeceğini göreceğiz ve gerisini daha sonra konuşacağız. Daha sonra ne olacağından emin değiliz.

    © Paramount Pictures/Plan B Entertainment/Skydance Productions

    En çok zorlandığınız sahne hangisiydi?

    1200 kişiyle çektiğimiz kalabalık ve büyük bir sahne vardı. O kalabalığın tam ortasında da Brad duruyordu. Brad’in etrafındakilerle temas halinde olduğunu düşünün ve biz o sahneyi CGI efekti olmadan çektik…

    Filmin sonunun değiştirildiğini söylemiştiniz, orijinal son nasıldı?

    Marc: O finalin çok kişisel olmadığına inandım. Birtakım kişisel olaylar bu sonu daha ilginç hale getiriyor. Bir finali çektiğimde, o bitişle kişisel bir bağ kurabilmeyi istiyorum. Brad’in karakteri ile zombiler arasındaki bağın bu filmi tamalayacak daha başarılı bir son olduğuna inandım.

    Dünya Savaşı Z

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top