Hesabım
    İstanbul Film Festivali'nde İlk Hafta

    Festival ilk haftasında yıldız konukları ağırlamaya devam ediyor...

    İKSV tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen, programında yer alan 200’ün üzerinde filmin yanı sıra iki hafta boyunca usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleriyle zenginleşen 32. İstanbul Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Açılış konuğu olarak İstanbul’a gelen aktris Patricia Arquette ve yönetmen Bille August’un ardından, festival sinema dünyasından yıldız isimleri ağırlamaya devam ediyor.

    Festivalin ilk haftasında, aralarında Costa-Gavras, Mike Figgis, Stephen Dorff, Mustafa Nadarevic, Pip Chodorov, Marco Bechis ve Andrzej Jakimowski gibi ünlü yönetmen ve oyuncuların da olduğu festival konukları, kendi filmlerinin gösterimleri öncesinde ve sonrasında sinemada izleyicilerle buluşup sohbet edecekler.

    Elveda Las Vegas (Leaving Las Vegas)’ın ünlü yönetmeni Mike Figgis, sinema dersi vermek için festivale geldi. Festivalin Jameson Irish Whiskey sponsorluğunda, hâlâ formda hâlâ dünya sinemasına yön vermeyi sürdüren, yıllara meydan okuyan yönetmenlerin en son filmlerinin gösterildiği “Ustalar” bölümünde Suspension of Disbelief / Gördüğüne İnan ve Love Live Long / Çok Yaşa Aşk filmleriyle yer alan yönetmen, büyük bir kısmı İstanbul’da geçen Çok Yaşa Aşk filminin festivaldeki gösteriminin ardından bir sinema dersi verdi. Yönetmenin, Londra’dan yola çıkan Gumball Rallisi’nin İstanbul ayağını izlemek üzere şehrimize geldiğinde çektiği Çok Yaşa Aşk, 2 Nisan Salı günü 14.00’te Pera Müzesi’nde gösterildi.

    İstanbul’da yedi gün boyunca yaptığı çekimler sonucunda gerçeklikle hayalin sınırlarını zorlayan, sadakatsizlik, yalnızlık ve hızlı yaşamın tatsız sonuçları üzerine cesur bir film ortaya çıkaran Mike Figgis’in sinema dersi, gösterimin ardından 16.00’da başladı. Dijital sinemaya adım atan ilk yönetmenlerden olan Figgis sinema dersinde, sinemanın yeni sınırlarından, dijital sinemadan ve konu üzerine yazdığı kitaptan söz etti.

    Mike Figgis ayrıca Çok Yaşa Aşk filminin 2 Nisan Salı günü Pera Müzesi’nde saat 14.00’teki gösterimine ve Gördüğüne İnan filminin yine 2 Nisan Salı günü saat 19.00’da Atlas Sineması’nda yapılacak gösterimine de katıldı.

    Kayıp (Missing), Z gibi filmleriyle eşitsizliğe, insan hakları ihlallerine, faşizme karşı sözü olan, yapıtları her zaman tartışma yaratan Costa-Gavras festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almak üzere İstanbul’a geliyor. Politik sinemanın saygın ustalarından Costa-Gavras’a ödülü, “Akbank Galaları” kapsamındaki en son filmi Kapital (Le Capital)’in 7 Nisan Pazar günü Atlas sinemasında saat 13.30’daki gösteriminden önce takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top