Hesabım
    Festival Günlüğü - 11 Nisan Perşembe Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde onüçüncü gün...

    Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil yönetmenliğini yaptığı “Yeni Türkiye Sineması” bölümünde yer alan Evdeki Yabancılar bugün Beyoğlu Sineması saat 11.00’de yönetmenlerin katılımıyla gösterilecek.

    Lusin Dink, Ermeni asıllı Amerikalı yazar Willam Saroyan’ın memleketi Bitlis’e yolculuğunu anlattığı filmi Saroyan Ülkesi’nin Atlas Sineması'nda saat 13.30 yapılacak gösterimine katılacak.

    Andreï Tarkovski’nin Solaris’inin de yazarı olan, Ukraynalı yazar Friedrich Gorenstein’in bir öyküsüne dayanan Kuleli Ev, Atlas Sineması saat 16.00’da gösterilecek. Filmin yönetmen ve senaristi Eva Neymann'ın da salonda hazır bulunacak. Kuleli Ev, Altın Lale Uluslararası Yarışma filmlerinden.

    İsrail'in, Michael Haneke’nin çok konuşulan filmi Aşk (Amour) filmine cevabı olarak görülen Son'un gösterimi, yönetmeni Amir Manor'un katılımı ile Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 16.00’da gerçekleşecek.

    Van Depremi’nde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir’in hayat hikâyesini konu alan Zemo, Pera Müzesi Salonu’nda saat 16.00’da gösterilecek. Gösterime filmin yönetmeni ve gazetecinin kardeşi Kemal Emir de katılacak.

    Altın Lale Ulusal Yarışma filmlerinden Yozgat Blues’un Atlas Sineması’nda saat 19.00’daki gösteriminde yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun da salonda olacak. Film taşrada hayatlarını sürdüren karakterlerin yaşadığı değişimi ve buna bağlı yaşadıkları derin duygusal kırılmayı anlatıyor.

    Hollanda’nın başarılı isimlerinden yönetmen Nanouk Leopold’un filmi Her Şey O Kadar Sessiz Ki, bugün Feriye Sineması’nda saat 19.00’da izlenebilecek. Film, Gerbrand Bakker’in aynı adlı, çok satan ödüllü romanından uyarlandı.

    İsveç’te yaşayan 21 yaşındaki göçmen bir kadın işçinin hayatına odaklanan Ye Uyu Öl’ün yönetmeni Gabriela Pichler, filmin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da yapılacak gösterimine katılacak.

    1989 yılında Hakkâri’de bir köy ilkokulunun bahçesinde öğrencilerin çektirdiği bir fotoğrafla başlayan belgesel Bûka Barané, yönetmeni Dilek Gökçin'in katılımı ile Pera Müzesi Salonu’nda saat 19.00’daki gösterilecek. Günün bir başka belgeseli ise Pera Müzesi Salonu’nda saat 21.30’da yönetmen Caner Canerik’in katılımıyla gerçekleştirilecek olan Ot belgeseli.

    Altın Palmiye ödüllü Laurent Cantet, ikinci İngilizce filmi Can Ateşi’nin Atlas Sineması’nda saat 21.30’da, Tony Krawitz ise Avustralya yapımı Ölü Avrupa'nın Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 21.30’da yapılacak gösterimlerine katılacaklar.

    Selim Evci “Rum azınlığın giderek izlerinin silindiği Gökçeada’nın (İmroz) bugününü, küllenmiş olsa da var olanı belgelemek, filmin amaçlarından biridir” dediği filmi Rüzgarlar'ın Beyoğlu Sineması’nda saat 21.30’daki gösterimine katılacak.

    Bugünün panelleri ise Akbank Sanat’ta saat 14.00’da düzenlenecek olan “Ortak Yapımlarda Yaşanan Post-Prodüksiyon Sorunlarına Çözüm Önerileri” ve Fransız Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da düzenlenecek olan “Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu ile Ortak Yapımlarda Deneyimler”.

    Evdeki Yabancılar Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top