Hesabım
    Festival Günlüğü - 14 Nisan Pazar Programı

    32. İstanbul Film Festivali bugün sona eriyor...

    Festival bu akşam yapılacak olan kapanış ve ödül töreni ile sona eriyor. Ceyda Düvenci ve Mert Fırat sunuculuğunda Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak olan törende Altın Laleler ile festivalin diğer ödülleri açıklanacak. Gecede törenin ardından Uluslararası Yarışma’da Altın Lale’yi kazanan film gösterilecek. Tören ayrıca NTV’den canlı yayınlanacak.

    Anaïs Barbeau-Lavalette’in senaryosunu yazıp yönettiği ve FACE İnsan Hakları Yarışması’nda yer alan filmi İnşallah, Batı Şeria’daki bir Filistin mülteci kampında kadın doğum uzmanı olarak çalışan Chloe’nin savaşın etkisini hissedişini anlatıyor. Film Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 11.00’deki gösteriminde izleyicilerle buluşacak.

    Kazakistan’ın en başarılı yönetmenlerinden Darezhan Omirbayev, senaryosunu da üstlendiği Öğrenci filminin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 13.30’daki gösteriminin ardından soruları cevaplayacak.

    Akbank 9. Kısa Film Festivali’nde Kurmaca, Belgesel ve bu yıl ilk kez açılan Canlandırma kategorilerinde ödül alan filmler festival kapsamında, saat 15.00’te Akbank Sanat’ta ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşuyor. Etkinlik için gereken kuponlar, saat 10.00’dan itibaren Akbank Sanat’tan alınabilir.

    Meslek birliklerinin çağrısıyla bugün festivale denk gelen son Emek buluşması yapılacak. Festival boyunca her Pazar gerçekleşen buluşmalarda sinemaseverler Emek Sineması’nın yıkılmaması için bir araya geldiler. Bugün de saat 16.00’da Emek Sineması’nın önünde Meslek birlikleri bir basın açıklaması yapılacak.

    Katılacak birlikler: BİROY (Sinema Oyuncuları Meslek Birliği), BSB (Belgesel Sinemacılar Birliği) , FİLM-YÖN (Film Yönetmenleri Derneği), FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği), Oyuncular Sendikası, SENARİSTBİR (Senaryo ve Diyalog Yazarları Meslek Birliği), SENDER (Senaryo Yazarları Derneği), SETEM (Sinema-Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği), SE-YAP (Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği), SİNEBİR (Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği), SİNESEN (Sinema Emekçileri Sendikası), SİYAD (Sinema Yazarları Derneği), YSH (Yeni Sinema Hareketi)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top