Hesabım
    Cannes 2013 : Beyazperde Muhteşem Gatsby'i Cannes'da Takip Ediyor!

    İlk gün gerçekleştirilen ilk basın konferansından notlar haberimizde!

    Beyazperde.com son iki yıldır olduğu gibi bu sene de 66. Cannes Film Festivali'ni yerinde takip ediyor. Bu akşamki açılış gecesinde dünya prömiyerini yapacak olan Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)'yi basına özel gösterimde izleyen Genel yayın yönetmenimiz Melis Z. Pirlanti, gösterim ardından yapılan basın konferansından notları Beyazperde okuyucuları ile paylaştı. İşte Cannes'dan ilk izlenimler ve Muhtşem Gatsby ekibinin aktardıkları:

    Yönetmen Baz Luhrmann başrol Leonardo DiCaprio'nun resmen "Jay Gatsby" kimliğine büründüğünü ve onun fikirleri sayesinde çok farklı müzik denemeleri yaptıklarını belirtti. "Orijinal romanda Afro -Amerikan müzikleri varken, biz caz ile hip-hop tarzını birleştirme cesaretini gösterdik" diyen yönetmen "sonuç çok kötü de olabilirdi ama iyi bir noktaya vardık. Bu iki türü mixlemeyi Leo ile konuşurken karar verdik." sözleriyle de DiCaprio'nun filmde rolü haricindeki etkisini de vurguladı.

    "Gatsby'nin iyi bir insan olup olmadığını, ahlaki değerlerini varolup olmadığını öne çıkartmamız önemliydi" diyen Luhrman, "Bu evrensel bir konu, bu yüzden de önemli bir iş oldu" sözlerini kullandı. Basın toplantısına katılan oyuncular yönetmenin çok detaycı bir kişi olduğunu ve dedektif gibi sabahlara kadar çalıştığını söylerken Tobey Maguire, "Leo ile zaten çok iyi arkadaşız; bu arkadaşlığımız filmdeki iki iyi arkadaşı yaratmakta bize çok yardımcı oldu; işimizi çok ciddiye alan iki adamız ve birlikte çok da eğlendik" diyerek çekim sürecine de değindi.

    Oyuncu Carey Mulligan kitabın kelime seçimlerinden çok etkilendiğini söylerken, Luhrmann Vermont'tan filmi izlemeye gelen bir kadının kendisini çok etkilediğini belirtti. Filmin seyirci kitlesinin şimdiden iyi olacağını tahmin ettiğini ekleyen yönetmen, gişe beklentisini bir kenara koyarak en çok memnun olduğu noktanın, bir F. Scott Fitzgerald uyarlamasına imza atması olduğunu ekledi.

    Bu cuma ülkemizde de 3D olarak vizyona girecek olan Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)'nin film kritiği de bu akşam Beyazperde.com'da!

    Haber : Melis Z. Pirlanti

    Muhteşem Gatsby

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top