Hesabım
    Cannes 2013: 18 Mayıs Cumartesi Gününün Ayrıntıları

    Festivalde üçüncü gün...

    66. Cannes Film Festivali üçüncü gününe girdi. Bugünün filmleri arasında yarışma filmlerinden olan Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın Japon ailesinde ebeveynlik üzerine odaklandığı Soshite Chichi Ni Naru (Like Father, Like Son) adlı filmi yer alıyor.

    Yönetmen Belle Épine'in  Tahar Rahim ve Léa Seydoux'i biraraya getirdiği filmi Grand Central günün filmleri arasında.

    Bir başka yarışma filmi olan Arnaud Desplechin'in yönettiği Jimmy P. (Psychothérapie d'un Indien des Plaines)(Psychotherapy of a Plains Indian) bugün gösterilecek filmler arasında. Film Fransız etnopsikiyatr Georges Devereux'ün 1951 yılında yapmış olduğu bir araştırmadan uyarlanmış.

    Marco Ferrerri'nin tüketim toplumunu hicvettiği filmi La grande abbuffata (La Grande Bouffe) bugünün programında yer alıyor. Kırk yıl önce yayınlandığında büyük skandala neden olan film 40'larında dört adamın birbirlerini yemeye karar vermelerini anlatıyor. Film Cannes Klasikleri bölümü kapsamında gösterilecek.

    Cannes Klasikleri bölümünden günün bir başka filmi ise  Satyajit Ray'in yönettiği Charulata. Restore edilmiş versiyonu ile gösterilecek film, Hint sinemasının doğuşunun 100. yılını kutlamasına ithafen programda yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top