Hesabım
    Can Dündar'dan Gezi Parkı İçin Belgesel Çağrısı!

    Gazeteci Can Dündar, Gezi Direnişi'ni belgesele taşıyor!

    Sinemada en son Atatürk'ü farklı yönleriyle ele aldığı Mustafa adlı yapım ile seyrettiğimiz, belgeselci, yönetmen ve senarist Can Dündarİstanbul Gezi Parkı'nda geçtiğimiz haftadan beri sürdürülen eylemler için kollektif bir belgesel oluşturma çağrısı yaptı. Dündar'ın kendi resmi web sitesi üzerinden duyurulan, daha sonrasında resmi facebook hesabı üzerinden paylaşılan çağrıda, direnişte çekilen her türlü kaydın verilen e-posta adresine gönderilmesi ve belgesele birincil elden katkıda bulunulması isteniyor.

    Dündar'ın resmi web sitesinin yönetimi tarafından da haber ve kaynak tamamen doğrulandı. Belgeselci gazetecinin olayları sıcağı sıcağına değerlendirip görüntülerden en kısa sürede bir yapım hazırlamak istediği de belirtildi. Can Dündar'ın sözleriyle Gezi Direnişi Belgeseli için çağrı:

    "Gezi Parkı"nda TV'ler kötü sınav verdi; çekti, göstermedi. O halde bize düşen, ambargoyu delmek, "Gezi Direnişi"ni, direnişçilerin kayıtlarıyla belgelemektir. Bu tür bir belgesel çalışması için cep telefonuyla çektiğiniz fotoğraf ve görüntüleri bir araya getirmeye çalışıyorum. Eylem kayıtlarınızı, çekenin adı, çekim yeri, tarihi ve saatiyle, "Gezi Direnişi" başlığıyla herhangi bir video sitesine yükleyip linkini gezidirenisi@gmail.com adresine gönderirseniz, çok kısa zamanda hazırlanacak ve hepimizin imzasıyla İnternet'te yayınlanacak bu kolektif belgeselin yapımcıları arasında olacaksınız."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top