Hesabım
    Adana'dan Gezi'ye Selam Var!

    Adanalı genç kısa filmciler çektikleri videolarla Gezi Parkı Direnişi'ne destek veriyor!

    Bugün itibariyle 16. gününe giren İstanbul Gezi Parkı'ndaki direniş eylemlerine Türkiye'nin dört bir yanından destek gelmeye devam ediyor. Adanalı genç sinemacılardan oluşan Atom Film ekibi kendi youtube hesapları üzerinden iki ayrı direnişe destek videosu yayınladı.

    Belgesel niteliğindeki çekim kayıtlarından oluşan ilk videoda Adanalı gençlerin bir araya gelişi, yaptıkları barışçıl eylemler, Gezi Parkı'ndakine benzer oluşturdukları kütüphane, resim sergisi gibi detaylar ve Adanalıların Taksim'e verdikleri desteği görmek mümkün.

    Ekip ikinci olarak da desteğini kurgusal bir kısa filmle ifade etmiş. Yaklaşık 4 dakikalık kısa filmde direniş eylemlerinin omurgasını oluşturan "çalışan gençler" anlatılıyor. "Gündüz Clark Kent / gece Süpermen" benzetilmesinin yapıldığı, mesai saatlerinde işinin başında olup, 6'dan sonra eyleme giden nesile işaret eden video, bir öncekine göre daha yavaş tempolu ama bir o kadar da anlamlı...

    Ayrıca Gezi Parkı alanında Sine-Sen çadırının ve Belmin SöylemezTolga KaraçelikNadir Sarıbacak, Onur Saylak, Rıza Kocaoğlu, Mert Fırat gibi oyuncu ve sinemacıların nöbetleşe toplandıkları ve Gezi Parkı için görüş ve yorumlarını aktardığı bir çadır daha olduğunu ekleyelim. Sinemacıların Gezi için yayınladıkları destek videolarını sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

    Parktaki ağaçların kesilmemesi ve yeşil alan olarak kalması için sürdürülen Gezi Parkı eylemlerine sinema cephesinden gelen destekleri paylaşmaya devam edeceğiz.

    Haber ve Gezi Parkı fotoğrafı : Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top