Hesabım
    Gezi Parkı Protestolarının Gişeye Etkisi Açıklandı

    Antrakt Sinema Gazetesi yaşananların sinemaya etkisini ayrıntılarıyla raporladı.

    28 Mayıs 2013 Pazartesi sabahından itibaren Taksim Gezi parkında başlayan protestolar sebebiyle bir çok alanda halkın çeşitli ürünleri boykot ettiği görüldü. Bazı kaynaklarda dönem belirtmeden bu protesto eylemleri sebebiyle sinema seyirci sayılarının yüzde yetmiş oranında gerilediği söylense de gerçekte durum farklı.

    Antrakt Sinema Gazetesi'nin hazırladığı rapora göre 7-13 Haziran haftasında Türkiye genelinde sinema gişelerinde gösterimi yapılan yüz farklı filme toplam 624.531 adet bilet satışı gerçekleşti. Bir önceki hafta ise bilet satışı sayısı 613.361 adet oldu.

    Son olarak protestoların olduğu ilk haftaya denk gelen yirmi birinci vizyon haftasında (24 - 30 Mayıs 2013) Türkiye genelinde toplam 686.807 adet bilet satışı meydana geldi. Yirmi üçüncü gösterim haftasında, bir önceki haftaya göre yüzde iki bilet satış sayısı artışından söz etmek mümkün.

    Protestoların başladığı salı gününü takip eden ilk hafta sonu (31 Mayıs-2 Haziran) 340 bin bilet satışı gerçekleştirirken, protestoların sürdüğü ikinci hafta sonu ise (7-9 Haziran) 330 bin bilet satışı yapıldı. Bu süreçte yirmi ikinci ve yirmi üçüncü haftasonları arasındaki on bin biletlik kayıp gerçekleşti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top