Hesabım
    Ünlü Yönetmenler Altın Portakal Jürisinde

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin büyük jürisinde Reis Çelik ve Ümit Ünal görev yapacak.

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal uzun metraj film yarışmasının büyük jürisinde ünlü yönetmenler Reis Çelik ve Ümit Ünal görev yapacak. Altın Portakal'ın jüri başkanlığını ise bu yıl Türkan Şoray yapacak. Altın Portakal jürisi yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, müzik sanatçısı, sinema yazarı ve akademisyen olmak üzere bir sinema eserinin sanatsal yaratıcılarını temsil eden geniş bir kompozisyon ekseninde oluşturuldu.

    90'lı ve 2000'li yıllar Türk sinemasının önde gelen yönetmenleri arasında yer alan Reis Çelik ve Ümit Ünal, deneysel filmlerin öncüsü olarak da isim yaptılar. Çelik ve Ünal’ın yönettiği çok sayıda film, ulusal ve uluslararası tanınmış festivallerden önemli ödüllerle döndü.

    Festival'in ulusal uzun metraj film yarışmasına bu yıl 68 film başvurdu. Filmler Eylül ayının ilk yarısında toplanacak ön jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak.  Ön jüri tarafından yarışmaya seçilen filmler, 50. Festivalin ana jürisi tarafından değerlendirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top