Hesabım
    Hababam Sınıfı Adana'ya Taşınıyor!

    Festival, Yeşilçam'ın ölümsüz eserini bir sergi kapsamında anacak...

    Bu sene 20. yaşını kutlayan ve Beyazperde.com'un İnternet Tanıtım Sponsoru olduğu Altın Koza Film Festivali, Rıfat Ilgaz’ın edebiyatımıza kazandırdığı eseri Hababam Sınıfı'nı özel bir sergiyle ağırlamaya hazırlanıyor.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sergiye dair detaylar vererek, ‘Ülkemizin edebiyat, tiyatro ve sinema tarihinde çok önemli bir yer tutan bu eseri, bir sergiyle sanatseverle buluşturacağız. Serginin ardından ilgili materyalleri Adana Büyükşehir Belediyesi Sinema Müzesi’nde kuracağımız ‘Hababam Sınıfı’nda  yıl boyunca sergilemeye devam edeceğiz’ sözleriyle serginin festival sonrasında da gezilebileceğini belirtti.

    Hababam Sınıfı, yazılı eser olarak  Rıfat Ilgaz tarafından ilk kez İlhan ve Turan Selçuk kardeşler tarafından çıkarılan Dolmuş adlı mizah dergisinde yazı dizisi olarak okuyucularla buluştu. Ilgaz’ın dizisine, Turan Selçuk da çizimleriyle destek oldu. Altın Koza kapsamında açılacak ve dört bölümden oluşacak serginin ilk bölümü, işte bu Dolmuş dergisinde yayınlanan Hababam Sınıfı karikatürlerinden bir araya getirilecek.

    İkinci bölümdeyse, 1965 yılında Ulvi Uras Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konan Hababam Sınıfı müzikali fotoğrafları yeralacak. Üçüncü bölüm ise Ertem Eğilmez (Yönetmen,Yapımcı)'in beyazperdeye uyarladığı filmlerle başlayacak: Hababam SınıfıHababam Sınıfı Sınıfta Kaldı Hababam Sınıfı Uyanıyor ,Hababam Sınıfı Tatilde Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filmlerinden karelerle bir seçki sanatseverleri bekliyor. Sergide ayrıca Münir Özkul,, Ayşen GrudaAdile Naşit ve Kemal Sunal'ın da heykelleri yer alacak. Serginin açılışı 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 18 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek ve 30 Eylül’e kadar ziyarete açık olacak.

    Hababam Sınıfı

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top