Hesabım
    Yeni Godzilla için Japonlar Ne Tepki Verdi

    Japonların sinema tarihine hediyesi olan Godzilla bir kez daha Hollywood'un ellerinde, peki Japonlar dostlarının yeni görüntüsü için neler diyor.

    Japon sinemasının en mühim yapıtlarından biri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Godzilla (Gojira), bir kez daha Amerikan sinemasının yorumu ile beyazperdeye konuk olacak. Bundan yaklaşık olarak 15 yıl önce bir Hollywood uyarlamasına tanık olduğumuz marka, hem kaiju (Japonların yaratığa seslenişi)’nin tasarımı, hem de filmin basitliği sonrasında aldığı ağır eleştiriler sonucunda tabiri caiz ise geri çekilmişti. Onlarca farklı versiyona sahip Godzilla’nın yeni versiyonu Godzilla 3D (Godzilla) ise şimdiye kadar kaiju’nun görüntüsüne dair hiçbir detay sızdırmamıştı, bugüne kadar!

    Geçtiğimiz gün Brezilya’daki bir fuarda karşımıza çıkan ve Godzilla’yı kanlı canlı gösteren fotoğraf tüm dünya seyircisini şaşkınlığa uğrattı. Orijinaline oldukça yakın olan tasarımın yanısıra, canavarın bakışları ve ifadesi de oldukça “insansı” bulundu. Japonya’nın önde gelen forum sitesi 2ch’de verilen tepkiler ise birbirinden renkliydi. İşte sizlere birkaç enteresan örnek;

    -       Kim bu yakışıklı?

    -       Lanet, ağlıyorum!

    -       Bu gördüğüm ilk acıklı gözlere sahip Godzilla.

    -       (Onu) iyi adam mı yaptılar?

    -       Tam bir dinozora çevirdikleri halinden çok daha iyi.

    -       Bir iguanadan daha mı iyi olmuş?

    -       Feci şekilde yakışıklı!

    -       Sert gözüküyor.

    -       İnsansı bir Godzilla gibi.

    -       Godzilla? Daha çok Gorilla gibi, değil mi?

    -       Umarım Pacific Rim gibi yaparlar.

    Godzilla’nın anavatanından gelen bazı yorumlar bu şekilde. Peki ya siz neler düşünüyorsunuz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top