Hesabım
    Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi Çok Yakında Başlıyor

    İstanbul Film Akademi'nin gerçekleştireceği "Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi" çok yakında başlıyor.

    Sinema sektörünün öne çıkan isimlerinden Hasan Şahintürk ve Andaç Haznedaroğlu'nun yönetiminde gerçekleşecek olan "Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi" 25 Ekim Cuma günü başlıyor. 3 ay boyunca rol-parça çalışmaları, metin analizi ve kamera önü uygulamalarının yapılacağı atölyede dersler, Cuma günleri 19:30 – 22:30 ve Pazar günleri 16:30 – 20:30 arasında yapılacaktır.

    Atölye eğitim noktasının Nişantaşı semtinde bulunduğu İstanbul Film Akademi, The Art Institutes tarafından ise Türkiye'nin en başarılı sinema okulu seçildi. İstanbul Film Akademi şu anda The Art Institutes'un ülkemizdeki tek partneridir.

    İstanbul Film Akademi hocalarından Andaç Haznedaroğlu Anadolu Üniversitesi Tiyatro Ana Bilim Dalı Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede dramaturji masterı yaptı. Yurtdışında oyuncu yönetmenliği (acting coaching) kurslarına katıldı. 2002 yılında ilk yönetmenliğine Dadı dizisiyle başladı. Daha sonra Haziran Gecesi, Dudaktan Kalbe, Samanyolu gibi diziler başta olmak üzere, yaklaşık 650 bölüm televizyon dizilerinde yönetmen olarak çalıştı.

    Akademinin bir diğer deneyimli hocası Hasan Şahintürk, Anadolu Üniversitesi Tiyatro Ana Bilim Dalı Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans derecesi aldı. İstanbul Üniversitesi Dramaturuji ve Tiyatro Eleştirmenliği Bölümünde doktorasını yapmakta. Yeditepe Üniverstesi, Haliç Üniversitesi, Bahçesehir Üniversitesi’nde  oyunculuk dersleri verdi. Altın Koza ödüllü Şahintürk, 1993 yılından buna yönetmenlik, oyunculuk ve eğitmenlik yapmaya devam ediyor.

    Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi'ne dair daha fazla detaya www.istanbulfilmakademi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top