Hesabım
    Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi'nde Bu Hafta Aşk Var!

    İstanbul Film Akademi bu akşam masaya 'Aşk'ı yatırıyor...

    İstanbul Film Akademi'de düzenlenen Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi'nde bu perşembe (31 Ekim 2013) "Aşk" olgusu ele alınıyor. Psikoterapist yazar Şule Öncü'nün yönetiminde ele alınan filmlerde aşkın anatomisi, aşk ihtiyacı, aşk ve oyun, aşkta güç dengeleri, aşk ve kültür, aşk ve bağımlılık, aşk acısı ve aşk bitince ilişkileri bekleyen sorunlarla çözümlerine de değiniliyor.

    Şule Öncü, aşkla ilgili şunları dile getiriyor: “Aşk, Freud’un düşündüğü gibi; anneden ayrışmanın yarattığı boşluktan önceki ‘bir olma’ evresinin yeniden inşası mıdır? Jung’un düşündüğü gibi; bizi benlik idealimize yakınlaştıran bir yansıtma deneyimi midir? Biz aslında o kişiyi değil, ona yansıttığımız ideal kendiliğimizi mi severiz? Lacan’ın düşündüğü gibi; sahip olmadığımız bir şeyi, onu istemeyen birine vermek midir aşk? Bir delilik hali midir aşka düşmek; kendimizi aşmamızı sağlayan, bizi dönüştüren, geliştiren, olgunlaştıran bir ruh hali mi…"

    Bu akşamki atölye çalışmasında işlenecek filmler ise Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), Amerikan Rüyası (Arizona Dream), Tutku Oyunları (Little Children), Dalgaları Aşmak (Breaking the Waves), Sevmek Zamanı olacak.

    Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi'ne tek ders ya da tüm sezon boyunca katılmak mümkün.

    İletişim ve Detaylar için www.istanbulfilmakademi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Tarih : 31 Ekim 2013 Perşembe

    0212 224 37 62 / 0530 252 95 75

    bilgi@istanbulfilmakademi.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top