Hesabım
    Pera Müzesi'nden Yeni Sınırdaki Kadınlar Programı Geliyor

    Sekiz filmin gösterileceği program, Kadın ve Göç temasına odaklanıyor.

    Pera Film Müzesi, İstanbul Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle kadın ve göç konusuna odaklanan Sınırdaki Kadınlar programını sinemaseverlere sunuyor. Güçlü kadın karakterler ve onların hikayelerinden bir yelpaze oluşturan filmlerden bazıları, ülkeler, evler ve sürgün arasında kalmış olgun kadınları ya da ergen karakterleri inceliyor. Programda sert, ilginç ve zorlayıcı koşullarla karşılaşan kadınların anlatıldığı sekiz film yer alıyor.

    Bir Ayrılık, günümüz İranı’nda toplumsal cinsiyet ve sınıf, gelenekler, adalet ve kadın-erkek ilişkilerinin sınırlarını alt üst eden bir çatışmaya odaklanan, güçlü ve karmaşık bir İran dramı.

    Okuyucu ise insan ruhu, derin ve korkunç gerçeklerle karşı karşıya kaldığında nasıl ayakta kalabilir sorusunu cevaplıyor.

    Azrail’i Beklerken aşk, yitim, pişmanlık ve bir kemanın yalnızca müziğiyle değil bizzat çalgı olarak yol açabileceği üzüntü üzerine romantik bir yaşam hikayesi sunuyor.

    Tepelerin Ardında ile yönetmen Cristian Mungiu, aynı yetimhanede büyüyen iki kadının yeniden bir araya gelişinin ruhsal-manevi dramını yaratıyor.

    6 Kasım - 17 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek gösterimler 5 TL müze girişi ücreti ile izlenebilir.

    Daha fazla bilgi için tıklayın.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top