Hesabım
    Aylak Adam Filmi İnternette Vizyonda!

    Mockumentary türündeki film, online ve ücretsiz olarak yayında...

    49.Antalya Altın Portakal ve Documentarist gibi film festivallerinde seyirci karşısına çıkan ve ilgiyle karşılanan, “Mockumentary” türündeki Bir Aylak Adam filmi, klasik dağıtım ağında, sinema salonlarında vizyona girmek yerine, alternatif bir yöntemle gösterime girdi.

    Ticari dağıtım kanallarına alternatif olabilecek bir dağıtım sistemine öncülük etmeyi amaçlayan “Bir Aylak Adam”’ İngilizce altyazı seçeneğiyle de tüm dünya çapındaki sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Beyazperde.com'un da son iki haftadır yer verdiği yasal, online ve ücretsiz film izleme/izlettirme mantığının bir benzerini benimseyen film, “Vimeo” sitesi üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor, paylaşılabiliyor, hatta indirilebiliyor.

    Yapımcılığını Kosmos Productions’ın, yönetmenliğini ise akademisyen ve eski sinema yazarlar Özgür Şeyben’in üstlendiği, “Bir Aylak Adam” filminin kadrosunda Umut Oray, Hasan Deniz, Gülüm Baltacıgil, Ani Haddeler Pekman, Mustafa Deniz Doğan, Dizem Kaftan ve Ozan Ağaç gibi genç isimler yer alıyor.

    Filmin baş kahramanı olan "aylak adam" tüm gün her hangi bir iş yapmadan dolaşan, avm'lerde vakit geçirip, kahvaltısını marketlerin tadım reyonlarında yapan, film galalarına, sergi açılışlarına davetsiz misafir gidip akşam yemeği yiyen, kitapevlerinin rahat koltuklarında kitap bitiren tuhaf bir karakterdir. Son yıllarda başarılı örnekler veren mockumentary (sahte belgesel) türündeki yapım küçük bir bütçeyle ve gerçek mekan kullanılarak çekilmiş. Filmin tüm teknik ekibi ise sadece 4 kişiden ibaret.

    Bir Aylak Adam adlı yapımı İngilizce altyazısıyla şu linkten izlenebilir: https://vimeo.com/47245911

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top