Hesabım
    TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi'nden Liv Ullmann ve Ingmar Bergman Fotoğraf Sergisi Açılıyor

    Sergi kapsamında film gösterimleri de gerçekleştirilecek...

    TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi, cuma gününden başlayarak aralık ayı sonuna kadar oldukça ilginç bir sergiye ev sahipliği yapacak. İskandinav sinemasının ünlü isimleri Liv Ullmann ve Ingmar Bergman fotoğraflarından oluşan sergi, 15 Kasım- 29 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

    Norveç Büyükelçiliği tarafından, Norveç Film Enstitüsü ve TÜRVAK-Türker İnanoğlu Vakfı işbirliğinde, Det Norske Veritasve Jotun desteğiyle gerçekleştirilen sergide, Norveçli aktris Liv Ullmann ve İsveçli usta yönetmen Ingmar Bergman’ın, kişisel ve profesyonel ilişkilerine tanıklık eden 35 fotoğraftan beğeniye sunulacak. Film sahneleri, kamera arkası görüntüler ve özel portrelerin de yer aldığı bu sergi, St. Petersburg ve Moskova’dan sonra İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

    Sergide yer alan Liv Ullmann’ın yakın plan portreleri de Bergman sinemasının özelliklerini yansıtırken, ayrıca sergi kapsamındaki film programında, ikisi belgesel sekiz yapım ilk kez Türkçe altyazıyla TÜRVAK Müzesi Sinema Salonu’ndaseyredilebilecek. Gösterimler 15 Kasım Cuma akşamı, “Liv & Ingmar” adlı belgesel film ile başlayacak. Etkinlikler kapsamında Bahar Akpınar’ın “Ibsen’in Sıradışı Kadınları” kitabının tanıtımı da gerçekleştirilecek.

    Sergi açılışı ve kitap tanıtım kokteyli saat 18:30'da, “Liv&Ingmar”  film gösterimi ise saat 20:00'de TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı'nda gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top