Hesabım
    Yüzük Kardeşliği Bitti

    Peter Jackson yapımcısı New Line'a dava açtı<br />

    Peter Jackson, Yüzük Kardeşliği'nin üstünden dört yıl geçti ve Peter Jakcson, New Line'ı ilk filmin hesaplarındaki tutarsızlık ve para çaldıkları gerekçesiyle mahkemeye verdi.

    Los Angeles'ta açılan davada ünlü yönetmenin avukatları, Yüzük Kardeşliği'nin Amerika'da 314.8 milyon dolar, dünya çapında ise 556.6 milyon dolar kazandığını kabul ettiklerini ama sorunun zaten gişe gelirleri olmadığını söylediler. Peter Jackson'ın film ve DVD gelirleri üzerinde hakkı var ancak New Line bu ödemeyi en aza indirebilmek için alt dağıtımcılara yaptığı film satışlarının gelirlerini yarı yarıya az göstermiş. Yani filmi 2'ye sattıysa resmi kontrat 1 olarak yapılmış ve aynısı DVD dağıtımlarında da tekrarlanmış. En azından Jakson'ın iddiası bu.

    Yüzük Kardeşliğini'nin dağılmasına Jackson'ın bu derece sinirlenmesine neden olan davayla ilgili tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Eğer ünlü yönetmen haklı çıkar ve davayı kazanırsa, dev stüdyolara büyük bir darbe ineceği ve tüm hesaplarının daha dikkatli inceleneceği de açık.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top