Hesabım
    Diren Merdiven Kısa Filmi Destek Bekliyor!

    Cihangir merdivenleriyle başlayan boyama eylemi kısa filme dönüşecek...

    İki genç sinemacı Brittany Koteles ve Denis İleri, gezi direnişinin ardından adeta bir sembole dönüşen gökkuşağı merdivenlerini kısa filme çekmek için internet üzerinden bir destek kampanyası başlattı. Vimeo üzerinden paylaştıkları bir tanıtım videosu ile indiegogo.com'daki projelerini anlatan ikili, filmin adını da "Diren Merdiven" olarak belirlemiş.

    Hikayenin yola çıkış noktası ise Cihangir merdivenlerini bir gecede mahallesindeki gençlerle boyayan emekli mühendis Hüseyin Çetinel. İstanbul'dan başlayarak dalga dalga Türkiye'nin her iline yayılan gökkuşağı merdivenleri eylemleri filme dönüştürmek isteyen ikili kısametrajlı filmlerini, "gökkuşağı merdivenlerini ve arkasında yatan mesajı daha geniş ve uluslararası bir kitleye duyurmak amacıyla" Barselona’da çekecek.

    "Gezi Parkı protestoları günlerinde sesleri kesilmeye çalışan topluluklara “hikayeleniz anlatılıyor” demek istiyoruz." sözleriyle amaçlarını özetleyen genç sinemacılar http://www.indiegogo.com/projects/diren-merdiven adresinde destek bekliyor. 10 Euro'dan 500 Euro'ya kadar çeşitli meblağlarda ve karşılıklarla projeye destek olmak mümkün.

    Tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

    Diren Merdiven

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top