Hesabım
    İnsan Hakları Film Günleri Geliyor!

    Uluslararası İnsan Hakları Günü Türkiye'de 8 ayrı ildeki film gösterimleriyle kutlanacak...

    Avrupa'da pek çok organizasyonla gündeme gelen Uluslararası İnsan Hakları Günü, Türkiye’de bu sene üçüncü kez İnsan Hakları Film Günleri adıyla, 6-15 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bir seri film gösterimi ve etkinliklerle kutlanacak . Fransa Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle hayata geçecek etkinlik, Avrupa Birliği’nin temel insan hakları değerlerini sinema sanatı yoluyla teşvik etmeyi amaçlıyor.

    Etkinliğin açılışı ise 10 Aralık Salı günü saat 19.00’da Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak, açılışın ardından Benim Çocuğum belgeseli yeniden seyircisiyle buluşacak. 20'den fazla film ve belgesel ücretsiz olarak gösterilecek. Film seçkisi insanlık onuru, düşünce, vicdan ve inanç özgürlüğü, fikir  özgürlüğü  ve haber alma özgürlüğü temaları çerçevesinde belirlendi. Film günleri boyunca gösterilecek filmler arasında İçimdeki Güneş, boyun Eğmez, Trenler, Benim Çocuğum, Tepelerin Ardında (Dupa Dealuri)JinKüf gibi yerli ve yabancı yapımlar yer alıyor. Gösterimlerin ücretsiz olacağı bu filmler İstanbul dışında Türkiye’nin 7 farklı kentinde ve Türkçe altyazılı olarak seyredilebilecek.

    Gösterimler boyunca söyleşi etkinlikleri de düzenlenecek: Sosyolog Olivier Peyroux, 6 Aralık’ta İzmir’de, 9 Aralık’ta Ankara’da ve 10 Aralık’ta Diyarbakır’da, Arazi (Le Terrain) adlı belgesel filmin gösteriminden sonra izleyicilerle buluşacak.

    İstanbul'daki gösterimler Cinemaximum Beyoğlu Fitaş Sineması İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Hollanda Şapeli’nde gerçekleştirilecek. Ankara, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Sinop ve Trabzon kentlerindeki gösterim programının tamamı için  http://www.avrupa.info.tr/tr/ab-ve-insan-haklari/insan-haklari-film-guenleri/goesterim-programi.html adresinden bilgi alabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top