Hesabım
    5. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali Başlıyor!

    Gezi Parkı Olayları sonrasında temasını Direniş olarak seçen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'ne sayılı günler kaldı.

    Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Hangi İnsan Hakları? Film Festivali, merkezine "Direniş" temasını alarak start alıyor. 14– 18 Aralık tarihleri arasında Documentarist ekibince düzenlenecek olan festivalde Gezi Direnişi ile ilgili de geniş bir bölüm yer alacak. Documentarist'e konuk olarak gelen ve Gezi olaylarının patlak vermesiyle soluğu Gezi Parkı'nda alarak çekimler yapmaya başlayan Akile Nazlı Kaya ve Tomaş Doruşka'nın Ağaçlarla Başladı: Gezi Parkı'nda İsyan (It Started With Trees: Revolt in the Gezi Park) adlı filmi de Türkiye'deki ilk gösterimini bu festivalde yapacak.

    Ayçe Kartal'ın Antalya'da Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Tornistan çalışmasının yanında pek çok kısa filmin de yer alacağı festival, Her Şeyi Yok Eden Makine (Manqana, romelic kvelafers gaaqrobs), Kuşatma (Blokada), Parmaklıklar Arkasında Burka Yok (No Burkas Behind Bars) adlı film ve belgesellere ev sahipliği yapacak. Etkinlik bünyesinde izleme fırsatı bulacağımız filmler arasında Hay Vay Zaman ve Film Kolektifi'nin ODTÜ Ayakta'sı ve Tuncel Kurtiz'i anmak adına sanatçının İsveç televizyonu için çektiği E5: Ölüm Yolu adlı belgesel de bulunacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top