Hesabım
    Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları Filmi Hazineye Kondu

    Birkaç gün önce farklı ülkelerde ilk açılışını yapan Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları filmi sağlam bir gişe ile yine adından söz ettirmeti başardı.

    Bugün tüm dünya ile birlikte ülkemizde de vizyona giren Hobbit serisinin ikinci filmi Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit : The Desolation of Smaug) filmi, ilk açılışını üç gün önce 49 ülkede yaparak ilk gişe rekorunu kırmayı başardı. Bugün ülkemizde de vizyona giren film Fransa'da açılışını yaptığı Çarşamba günü ülke için rekor kırarak 2.8 milyon dolar gişe elde etti.

    Bugüne kadar ABD harici ülkelerden elde edilen ilk üç günlük gişe kazancı ise yaklaşık olarak 80 milyon doları buldu. Bu rakam ilk film Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) için 139 milyon dolar civarındaydı.Bu büyük düşüşün sebebi ise geçen yıla oranla bu sene filmin açılışta gösterime girdiği salon sayısının daha düşül olması görülüyor. Bu hafta sonunda İngiltere, Almanya,İtalya, İspanya ve Güney Kore'deki gişenin katkısı ile ilk filmin rekorunun aşılacağı tahmin ediliyor.

    Tüm bunların yanında Smaug'un Çorak Toprakları, ilk filmin iki katı gösterim noktasında, toplam 3 bin sinemada HFR (High Frame Rate) görüntü teknolojisiyle vizyona sunuldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top