Hesabım
    Halam Geldi Filmi Avrupa'da da Vizyona Giriyor

    Çocuk gelinler sorunu üzerine sert bir bakış atan Halam Geldi filmi Türkiye'den sonra Avrupalıların da beğenisine sunulacak.

    Yönetmenliğini Erhan Kozan'ın üstlendiği Halam Geldi filmi çok yakında Türkiye'den sonra Avrupa'da da vizyona giriyor. Çocuk yaşta gelin olan kızların dramı ve akraba evliliklerini ele alan film gazeteci Evrim Kanpolat'ın şahit olduğu yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak uyarlanmış. Avrupa için hazırlanan özel film afişinde ise "Özür Dileme Benden" aynı zamanda Işın Karaca'nın seslendirdiği ve Halam Geldi Film Müzikleri albümünde yer alan şarkının da adı.

    Halam Geldi filmi 3 Ocak 2014 tarihinde Türkiye'de ve hemen ardından 15 Ocak'ta ise Avrupa'da vizyona girecek. Filmin bir süre önce yayınlanan çarpıcı fragmanı ise 1 milyon kişiyi aşan izlenme oranına ulaştı. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan yapıma çocuk oyuncular Miray Akay(Myroslava Kostyeva), Melisa Celayir, Tunç Oral, Melis Kara, Down sendromlu Görkem Eşgünoğlu damgasını vuruyor.

    Film Fransa'da özel olarak tanıtılacak ve Fransız izleyici ile buluşması sağlanacak. Fransız sinemasının önde gelen isimleri, sinema eleştirmenleri ve yazarların katılımı ile Pariste özel bir gala gösterimi de gerçekleşecek. Berlin'li Rap sanatçısı Fuat ve Kürt sanatçı Rojda, sözlerini Sami Dündar ile Fuat'ın birlikte yazdığı “Haende weg von meiner tochter” isimli Almanca ve Kürtçe bir şarkıyı seslendirdiler. Şarkı klibi 27 Aralık 2014 tarihinde Avrupa ve YouTube'da gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top