Hesabım
    Vampir Akademisi Serisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey Burada!

    Çok satan roman serisinin ilk kitabından uyarlanan Vampir Akademisi filmi vizyona girmeden önce bilmeniz gerekenler bu haberde.

    Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca hayranı ile 35 ülkede en çok satanlar listesinin zirvesine yerleşmiş olan 6 kitaplık seri hakkında bilmeniz gereken pek çok şey var. Açlık Oyunları (The Hunger Games) ve Alacakaranlık (Twilight) serilerinden sonra Hollywood'a damgasını vurması beklenen Vampir Akademisi (Vampire Academy) filmi öncelikle her sene 14 Şubat Sevgililer Gününde vizyona girecek. Filmin uyarlandığı kitabın yazarı Richelle Mead seriyi yazmadan önce vampir mitosu üzerine derin araştırmalar yapmış ve kitabı öyle kaleme almış.

    Hikaye sadece aşk etrafından dönmüyor ve odak noktası daha çok dövüşler, yüksek güvenlikli hapislerden kaçışlar ve hayatlarının aşkını öldürmeler üzerine gidiyor. Üç çeşit vampirin insanlarla beraber yaşadığı ve pek tabii aşk ve romantizmin de olduğu roman ve filmde, ana karakter Rose alışık olduğumuz vampirlerden değil. Kendisi yarı insan yarı vampir, bir başka deyişle bir Dhampir!

    Filmin oyuncu seçimleri ise bir hayli ilginç ve başarılı. Muhteşem Yaratıklar (Beautiful Creatures)'ten hatırlayacağımız Zoey Deutch, Rose karakterine can verirken, arkadaşı Mason Ashford'u Shameless (US) dizisinden Cameron Monaghan canlandırıyor. Natalie Dashlov'u canlandıran oyuncu ise Modern Family dizisi ile sevdiğimiz Sarah Hyland. Bu arada Batman Dönüyor (Batman Returns) filminin senaryosunu yazan Daniel Waters uyarlamayı kaleme alırken, kardeşi Mark Waters ise filmin yönetmenliğini yapmış.

    Tipik bir gençlik filminden çok daha fazlası olmayı amaçlayan Vampir Akademisi filmi, aksiyon ve eğlence dozu ile Buffy, the Vampire Slayer dizisine benzetilebilir. Filmin müzikleri Rolfe Kent'e ait ve orijinal müziğin yanında iki de cover şarkı yer alacak. Twitter'da TT olmayı başaran seri beklenen başarıyı yakalarsa Harry Potter ve Alacakaranlık serisi gibi bir seriye dönüşecek.

    Vampir Akademisi filmi 14 Şubat 2014 tarihinde vizyonda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top