Hesabım
    Benim Çocuğum Filmi Yeni Yılda Bursa'ya Geliyor

    LGBT hayatlar ve ailelerinin zorlu mücadelesini başarılı bir şekilde anlatan Benim Çocuğum belgesel filminin yeni durağı Bursa!

    Homofobik, muhafazakar ve transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin paylaşıldığı başarılı LGBT belgesel filmi Benim Çocuğum yeni yılda Bursalı sinemaseverler ile buluşacak. Bugüne kadar vizyon, forumlar, festivaller ve üniversite gösterimleri sayesinde 16 binin üzerinde seyirciye ulaşan Benim Çocuğum'un şehirdeki özel gösterimi 3 Ocak Cuma günü saat 20:00'de Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gerçekleşecek. Gösterime hikayeleri filme konu olan aileler de katılıyor!

    Can Candan'ın yönettiği 82 dakikalık belgesel film, ilk kez Şubat ayında İstanbul'daki gala ile seyrici karşısına çıkmış ve 6 Haziran'dan itibaren altı hafta boyunca vizyonda kalmıştı. Yapım Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması En İyi Belgesel Seyirci Ödülü, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali En İyi Film Ödülü, 3. Filmamed Belgesel Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Film ayrıca 11 Aralık'ta GQ Türkiye dergisi tarafından 18 yıldır dünya çapında sürdürülen GQ Men of the Year (Yılın Adamları) ödül töreninde Yılın Farkındalık Projesi Ödülü'ne layık görüldü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top