Hesabım
    Kırımlı Korkunç Yıllar Filmi Geliyor!

    Kırım Türklerinin, Naziler tarafından gördüğü korkunç baskı ve işkenceler yakında beyazperdeye yansıyacak.

    Kırım Türklerinin hafızası olarak tanınan yazar Cengiz Dağcı'nın "Korkunç Yıllar" adlı romanından uyarlanan Kırımlı Korkunç Yıllar filminin çekimleri başlamak üzere. Kendisi de filmlere konu olacak deneyimlere sahip olan Cengiz Dağcı, romanında, II. Dünya Savaşın'da Nazi kamplarında tutulan Tatar esirlerinin çektiği acıları ve bu büyük dramı paylaşıyor.

    Geçtiğimiz gün İstanbul Hilton Otel'de yapılan basın toplantısı ile tanıtılan filmin yönetmeni Burak Cem Arlıel. Başrol oyuncuları arasında bulunan isimler ise Murat YıldırımSelma Ergeç, Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu, Burç Kümbetlioğlu şeklinde. Basın toplantısında bulunan Ergeç projeye olan inancını dile getirirken, Yıldırım ise çekilen acıların unutulmaması gerektiğini belirtti. Atilla Ünsal ve Nil Ünsal'ın senaryosunu yazdığı filmin çekimleri ise 24 Ocak tarihinde başlayacak.

    Detaylı bir ön hazırlık sürecinde olan filmin çekiminde kullanılmak üzere Bolu Aladağlar'da yapımı aylar süren özel platolar inşa edildi ve Nazi kamplarının gerçeğine en yakın haliyle tasarlanması için yoğun bir çaba harcandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top