Hesabım
    Bodil Ödülleri'nin Galibi Onur Savaşı (Jagten) Oldu!

    Danimarka'nın Oscar'ı olarak kabul edilen ödüller sahiplerini buldu!

    Avrupa'nın en köklü ödüllerinden olan ve her yıl Danimarka sinemasının öncü yapımlarını belirleyen Bodil Ödülleri'nin bu yılki sahipler belli oldu. Danimaka Film Eleştirmenleri Ulusal Derneği tarafından belirlenen ödüllerde ülkemizde de seyircisiyle buluşan ve Danimarka'yı Akademi Ödülleri'nde temsil eden Onur SavaşıEn iyi film, en iyi erkek oyuncu (Mads Mikkelsen), en iyi yardımcı kadın oyuncu (Susse Wold) ve en iyi görüntü yönetmeni (Charlotte Bruus Christensen.) dallarında ödüle layık görülerek bu seneye damgasını vurdu.

    Kopenhag'daki Bremen Tiyatrosu'nda düzenlenen gecede altı dalda aday gösterilen Lars von Trier'in son tartışmalı filmi Nymphomaniac ise en iyi kadın oyuncu dalında başrol Charlotte Gainsbourg'a ödül getirdi.

    Diğer ödüller ise şu şekilde sahiplerini buldu: En iyi yardımcı erkek oyuncu Roland Møller (Northwest); ABD dışı en iyi film Mavi En Sıcak Renktir (La Vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 ), en iyi ABD filmi Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild), en iyi belgesel Ai Weiwei - The Fake Case (Andreas Johnsen).

    Nymphomaniac'ın ülkemizde ilk kez !f İstanbul kapsamında gösterileceğini anımsatalım:

    Nymphomaniac Orijinal Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top