Hesabım
    Aşk & Başka Bi'Dünya'da Ödül "Anarşik Armoni" Filminin Oldu

    !f İstanbul'ın yarışmalı bölümünde yarışan 7 film arasından başarıyla sıyrılan isim Anarşik Armoni filmi oldu.

    !f İstanbul'un büyük merakla beklenen yeni yarışma bölünü Aşk ve Başka Bi'Dünya'da kazanan film belirlendi. Yarışmaya ülkemizden katılan Koray Kaya'nın çalışması, Anarşik Armoni filmi kazanana isim oldu. Pelin Batu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede Kaya'ya ödülünü !f İstanbul'un konuğu Fransız yönetmen Michel Gondry verdi. Yarışmada ABD, Avusturya, Irak, Almanya, Arjantin, İsviçre, İngiltere, Mısır, Şili, Rusya ve Türkiye'den toplam 7 film yarışmaya girdi. 

    Jehane Noujaim’in Oscar adayı filmi The Square/ Meydan, Mike Lerner ve Maxim Pozdorovkin’in Pussy Riot’ın hikâyesini konu alan Pokazatelnyy protsess: Istoriya Pussy Riot/Pussy Riot: Bir Punk Duası, Riahi Kardeşlerin Everyday Rebellion/Her Gün İsyan’ının da bulunduğu yarışmada jüri, Türkiye’den Koray Kaya’nın Anarşik Armoni adlı belgeselini oy birliğiyle “En İyi Film” seçti.

    Teorisyen, devrimci bir besteci olan Stravinsky ve Schönberg'den cazın kurucularından Buddy Bolden'e, İlhan Mimaroğluna, Aydın Esen'e, sıradışı bir yaklaşıma sahip olan John Cage'e, insan algısının sınırlarını genişletmeye cesaret eden sanatçılara odaklanan, çağdaş müziğin algı süreçlerini, öncesi ve şimdisini müzisyenlerle tartışan Anarşik Armoni filmi, Koray Kara'nın ilk çalışması. Bu arada Kara'nın ödülü almayı beklemedi ve çok şaşırdığını da ekleyebiliriz. Filmin müziklerine imza atan Mutlu San da geceye katılırken, her iki isminden mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ekip, filmin vizyona girmesi temennisine ise sıcak baktıklarını dile getirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top