Hesabım
    Terry Gilliam Don Kişot Filmi İçin Tekrar Sahnede!

    Sinema dünyasının kendine has yönetmenlerinden biri olan Terry Gilliam en sonunda düşlerinin projesini hayata geçiriyor.

    Brazil, Dr. Parnassus (The Imaginarium of Doctor Parnassus),  Monty Python’s The Meaning of Life, Balıkçı Kral (The Fisher King) ve 12 Maymun (Twelve Monkeys) gibi usta işi filmlerin yönetmeni Terry Gilliam bir kez daha sahnede. Uzun yıllardır hayata geçirmek istediği ancak bir türlü çekimlerine başlayamadığı Don Kişot uyarlaması için halen hevesli olduğunu açıklayan yönetmen, er ya da geç karşımıza The Man Who Killed Don Quixote filmi ile geçeceğini söylüyor.

    Facebook üzerinden açıklama yapan isim, "Don Kişot rüyası tekrar başladı. Dave Warren (tasarımları) karalamaya başladı. Şu yaşlı herifi atın üstüne bu sene oturtabilecek miyiz? Beklemede kalın" şeklinde eğlenceli cümleler sarf etti. Öte yandan Empire'a konuşan Gilliam, sinema aşkı için "takıntılı, ümitsiz, zavallıca ve ahmakça" olduğunu söylerken, "eğer bedenimden çıkmazsa hayatımı alacak olan ve büyümeye devam eden bir tümör" şeklinde konuştu. Sinema konusunda takıntılı olan ismin söylediğine göre çekimler Eylül ayında Kanarya Adaları'nda başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top