Hesabım
    !f İstanbul'un Kazananları Belli Oldu

    Geçtiğimiz Pazar günü sona eren !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde, Keş!f ve Türkiye'den Kısalar bölümünün kazananları belli oldu.

    !f İstanbul'un özel yarışma bölümü Keş!f'in "ilham veren" yönetmeni belirlendi. Tek plandan oluşan Balık ve Kedi (Mahi Va Gorbeh) filmi'nin İranlı yönetmeni Shahram Mokri, Keş!f ve SİYAD jürisinin ortak seçimi oldu. Uluslararası Keş!f Yarışması'nde bu yıl ABD, Almanya, İngiltere, İran, Fransa, Fas, Irak, Nepal, İsviçre, Norveç, Sırbistan ve Türkiye'den toplamda 9 film yarıştı. Mehmet Günsür, Dennis Lim, Michael Hausman, Philippe Falardeau ve Christoph Terchente'den kurulu Keş!f Jürisi, Balık ve Kedi'nin yönetmenini seçti ve Mokri 15 bin dolar değerindeki ödülün sahibi oldu.

    Mehmet Günsur jüri adına ödül gerekçesini okudu ve tek çekim halinde yaratılan, hem entelektüel, hem de duygusal olarak etkileyen, sonuna kadar soluksuz izlenen" yapımın ödüle hak görüldüğünü söyledi. Burçin Yalçın, Cem Altınsaray ve Müge Turan'dan oluşan SİYAD jürisinin seçimi de aynı oldu. Gerekçeyi okuyan Turan, gençlerin özgürlük anlayışını baştan başa bir metafor olarak ortaya koyan, estetik açıdan müthiş bir yaratıcılıkla bunu gerçekleştirebilen yapımın ödüle layık görüldüğünü belirtti.

    Shahram Mokri'ye Venedik'te Orrizonti Jürisi!nden Teknik Başarı Ödülü'nü getiren yapım, kamp yapmaya giden üniversite öğrencilerinin, yakındaki restoranda insan eti servis edildiğini öğrendiği gerçel bir olaydan yola çıkıyor. 130 dakikalık tek bir plandan oluşan film, Blair Cadısı (The Blair Witch Project) atmosferini sürdürürken, bir yandan da Kiarostami ya da Makhmalbag filmiymiş gibi yüzünü insana dönüyor, gerçeklik ve zamanla oynuyor.

    Son olarak Türkiye'den Kısalar bölümü kapsamında verilen İzleyici Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. 18 kısa arasından Azra Deniz Okyay'ın yönettiği Küçük Kara Balıklar birinci olurken, Can Evrenol'un çok konuşulan kısa filmi Baskın ikinciliği ve Onur Yağız'ın Patika / Patika adlı kısası da üçüncülüğü aldı. Birinci olan Okyay, !f İstanbul konuğu olarak yurt dışındaki bir festivale konuk olma hakkı kazandı.

    <

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top