Hesabım
    Cannes'da Dengeyi Sağlamak

    Filmlerin yarısı ağırbaşlı, yarısı sıradışı

    58. Cannes Film Festivali 11 Mayıs'ta start almaya hazırlanıyor. Festival boyunca birbirinden iddialı yapımların kıyasıya yarışacağı da muhakkak. Ancak bu yıl festivale sayılı günler kala, yarışma kategorisine seçilme ihtimali yüksek filmlerle ilgili tartışmalar var.

    Dört yıl öncesine kadar Cannes'da gösterini yapılacak filmlerin programı Gilles Jacob tarafından hazırlanıyordu ve sanat filmi tabir edilen türdeki filmlerin sayısı daha fazlaydı. Ancak bu sorumluluğu Jacob'dan devralan Thierry Fremaux, daha fazla Hollywood yapımlarına ve sıra dışı filmlere yönelmekle suçlanıyor.

    Variety'nin bildirdiğine göre bu eleştirilerden bıkan Fremaux da yarışma kategorinde dengeyi sağlayabilmek için daha dikkatli seçim yapmaya karar vermiş. Yapılan plana göre Cannes Film Festivali'nde bu yıl yarışacak filmlerin yarısının uçuk kaçık, yarısınınsa ağırbaşlı olması için çalışılacak.

    Cannes'da resmi olarak Altın Palmiye peşinde koşacak filmlerin açıklanmasına henüz iki hafta var. Ama Fremaux'un kafasındaki sıra dışı filmlerin listesi şimdiden belli. İşte Cannes'da yarıması muhtemel sıra dışı(!) filmler:

    Sin City - Frank Miller,Robert Rodriguez

    Manderlay - Lars von Trier

    Last Days - Gus Van Sant

    Don't Come Knockin - Wim Wenders

    Şiddetin Tarihi (A History of Violence) - David Cronenberg

    Belçikalı kardeşler Jean-Pierre-Luc Dardenne'nin son filmleri

    Hidden - Michael Haneke

    Gabrielle - Patrice Chereau

    Lemming - Dominik Moll

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top