Hesabım
    Hollywood'dan Misafir Geldi

    Spielberg'in ve Fincher'in Sanat Yönetmeni İstanbul'daydı

    Dövüş Kulübü (Fight Club) ve Steven Spielberg'ün son iki filmi Azınlık Raporu (Minority Report) ile Terminal'in (The Terminal) sanat yönetmeni olarak isim yapmış olan Alex McDowell, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde düzenlenen 2. Sinema ve Tasarım Konferansı kapsamında İstanbul'daydı.

    Etkinliğin bu en popüler konuğu, temel olarak üç filmi üzerinden, sinemada yapım tasarımı ve dijital teknolojilerin geleneksel yöntemlerle birlikte kullanımı üzerine bir sunum verdi.

    Spielberg'ü, temelde öykü üzerine fikirler sunan ve görsel açıdan ekibinden kendi yaratıcı yaklaşımlarını sunmalarını bekleyen bir yönetmen olarak tanımlayan McDowell; farklı sinema anlayışlarına sahip olmaları sayesinde, ortak çalışmalarının yönetmenin önceki filmlerinden daha farklı bir çizgide ortaya çıktığına inandığını da belirtti.

    Ayrıca, "kontrol saplantılı" biri olarak tanımladığı David Fincher'ın Dövüş Klübü filmindeki uçak kazası sahnesi üzerinden bir görsel efekt sahnesinin yaratılış sürecini özetleyen tasarımcı, üzerinde çalıştığı yeni projelere dair sohbet etmekten de kaçınmadı.

    Sıcak ve deneyimlerini paylaşmaya açık bir tavır sergileyen McDowell'ın ziyareti, sinema ve tasarım alanlarında kafa yoran veya bizzat üretim içinde olan katılımcılar için kısa ama verimli bir fırsattı.

    Cumartesi günü sona erecek olan Sinema ve Tasarım Konferansı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için bu adresi tıklayın:

    Ali Ercivan

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top