Hesabım
    Sommers'in Dünyaları Da Çarpışıyor

    Hollywood'un yeni favorisi dünyasız bir dünya

    Steven Spielberg'ün H.G. Wells'in romanı Dünyalar Savaşı'na el atıp, gelmiş geçmiş en pahalı prodüksiyona soyunmasının ardından felaket filmleri yeniden Hollywood'un gözdesi olmaya başladı. Mumya ve Van Helsing'in yönetmeni Stephen Sommers de başka bir bilim kurgu olan When Worlds Collide'ı yeniden beyazperdeye taşımak için Paramount'la anlaştı.

    Edwin Palmer'in romanından uyarlanacak olan When Worlds Coıllide ilk defa 1951'de sinemaya uyarlanmış ve yönetmenliğini Rudolph Mate yapmıştı. Yeniden çevrilecek olan filmin yönetmenliğini yapacak olan Sommers filmin senaryosunu da yazacak.

    Bir grup astronomun, başka bir gezegenin çok yakın zamanda dünyayla çarpışacağını ve dünyanın yok olacağını tespit etmelerinden sonra başlayan kargaşanın ve dünyayı terk etme çabalarının anlatılacağı filmin ne zaman sinemalarda olacağı henüz belli değil. Ancak öncelikle, Paramount'un Dreamworks'le beraber ortak yapımcılığına soyunduğu Dünyalar Savaşı sinema salonlarındaki yerini alacak.

    Spielberg ve Sommers gibi ünlü yönetmenlerin birbirine benzeyen felaket senaryolarına el atmalarındaki en önemli nedenlerden biri olarak Armageddon'un kazanmış olduğu 555 milyon dolar ve Derin Darbe'nin 350 milyon dolarlık gişe hasılatı gösteriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top